Megújult a Gmail logója!

  A Google hosszú idő után úgy döntött, lecseréli a Gmail logót. A piros fehér árnyalatok után egy sokkal színesebb ikon várja a felhasználókat!

  leadkep (12).jpg

  2004-ben indult a Google levelezője, aminek a kezdetek óta egy borítékot formázó M-betű volt az ikonja. Az elmúlt 16 év alatt bár a design több alkalommal is megváltozott, egy valami azonban állandó maradt, mégpedig a szín, az ugyanis mindig piros és fehér volt.

  A cég most úgy döntött, feladja ezt a hagyományt, és a levelező logójával is csatlakozik a vállalat színvilágához. Az M alak, az alapvető forma, a külső lekerekítések, és a belső szögletesség megmaradt, ám az új ikon a boríték motívumtól is sokkal jobban eltávolodott és a vonalvezetés is sokkal vastagabban, határozottabban lett újraalkotva. 

  A cég egy promó videót is közzétett, amiben egy animáción figyelhetjük meg a Gmail logójának újjászületését:

   

   

  Ezzel az újítással elmondható, hogy a Gmail is teljesen bekerült a Google Workspace integrált munkaterülete alá, aminek szintén része a Google Calendar, a Meet, a Drive, a Docs, a Sheets és a Slides is, amelyek logói szintén frissültek. 

  kep2 (7).jpg

  „Tíz éve, amikor a termékeinket először kifejlesztettük, egyéni applikációként hoztuk őket létre, amik egymástól független és eltérő kihívásokra jelentettek megoldást. Idővel azonban az igényeknek megfelelően, egyre jobban integráltuk őket, így az appokat elválasztó határok egyre jobban elmosódtak és egy idő után elkezdtek eltűnni.”

  Írta a Google Workspace alelnöke, Javier Soltero a Google Workspace blogbejegyzésében.

   

   

  A Google célja a fejlesztésekkel, hogy egy még egységesebb élményt hozzon létre a Workspace munkaterületen belül, illetve, hogy a felhasználók akár több különböző applikációt is egyszerre használhassanak kilépés nélkül.

  Nektek hogy tetszik az új logó ez az irány?