Megszületett a világ első lebegő kabátja!

  Azt tudjuk, hogy a divattervezők néha igencsak extrém darabokkal borzolják a kedélyeket, ám a mostani dizájner darabra talán senki sem számított. Íme a világ első lebegő kabátja a HELIUM-10000.

  leadkep_lufikabát.jpg

   

  Repülő kabát? Igen, lehetséges! A különleges ruhadarab Andrew Kostman nevéhez fűződik, akit egy gyerekkönyv inspirált a lebegő kabát megalkotásában. És talán kicsit a jelenlegi világjárvány is, hiszen lássuk be, elég csak a pandémiára gondolnunk, és máris örömmel magunkra öltenénk egy repülő dzsekit, hogy jobb helyre repüljünk. 

  A „HELIUM-10000” nevet viselő dzseki egyébként az első felfújható héliumkabát, amit konkrétan úgy álmodtak meg, hogy szó szerint lufiként lebeg a tulajdonosa feje felett. A ruhát Olaszországban terveztek és Japánban készítettek egy új „szigorúan titkos” anyagból, melynek köszönhetően szuper ellenálló és könnyű darab született meg. Adnak mellé egy héliummal töltött tartály is, aminek segítségével, többszöri alkalommal is újratölthetjük a lufiruhát!

   

  lufikep2.jpeg

   

  Az első ránézésre szimpla pufidzsekinek tűnő kabátot még tesztelik, de a hónapokig tartó fejlesztés után, hamarosan készen áll a bemutatkozásra. Azonban, ha el akarunk repülni ezzel a futurisztikus ruhadarabbal, fontos figyelembe venni, hogy csak 100 darab készül belőle. Ráadásul az ára is elég borsos: 10 000 dollárt kell fizetnünk egy-egy “pufilufiért”.

  A limitált kiadású dzseki hatféle színben kapható majd, a teljesség igénye nélkül: szivárvány, arany, fekete, rózsa, halványkék és ezüst árnyalatokban, hogy bármilyen stílushoz passzoljon. A kabátokon kívül a tervező egyébként bemutatott egy kiegészítőt is, a „HELIUM-10000” ihlette vezeték nélküli bluetooth zenei dobozt.

   

  lufikep1.jpeg

   

  Ha szeretnél többet megtudni a lebegő dzskikről, akkor kattints ide!