Megjelent a Pantone skála új kiadása

A Pantone, a marketingkommunikációs ipar professzionális színszabványának megteremtője és piacvezetője bejelentette fő termékének, a Pantone Matching System Formula című kiadványnak az újratervezett verzióját. A színek pontos reprodukciója döntő fontosságú a tervezők, a nyomdák és az ügyfelek számára. A 2005-ös formula kiadvány ezért új mércét állít fel a színek vonatkozásában, mivel olyan színmintákat tartalmaz, amelyek majdnem 25%-kal nagyobbak a korábbiaknál, ezáltal nagyobb pontosságot biztosítva az illeszkedő színek megállapításához.

A mostani kiadvány az első terméke a cég új nyomdai üzemének, amelynek kialakításánál a fő szempont a tökéletes színhűség, színazonosság megteremtése volt. A nyomda a világszínvonalú nyomdatechnikát a legmodernebb színmérő eszközökkel egyesíti, hogy a színeket még pontosabb formában, kisebb tűréshatárok között tudja reprodukálni. A Pantone színspecialistái felelősek majdnem egymilliárd színminta minőségellenőrzéséért, tehát ez az új technológia jelentős befolyást gyakorol erre a kritikus eljárásra.

Ahogy ez egy nyomtatott kiadványnál lenni szokott, a Pantone kiadványok színe is idővel megváltozik a mesterséges és a természetes fénytől, valamint a papír természetes sárgulásától. Ezért fontos, hogy a tervezők és a nyomdák színes kiadványaikat ne csak aktualizálják, hanem a Pantone kiadványok ugyanolyan évjáratú verzióiból dolgozzanak. Így elkerülhetőek a produkciós folyamatban esetlegesen keletkezhető költséges hibák. A nagyobb méretű színminták fényesebb fehér papírra vannak nyomtatva, így ez egy új érv a felhasználók számára a korábbi Pantone kiadványok aktualizálására.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram