Megjelent az első újrahasznosított LEGO kocka

  A játékgyártó cég az újrahasznosított műanyagból készült LEGO kocka prototípusával egy újabb lépést tesz a LEGO termékek fenntarthatósága felé.

  leadkep_35.jpg

   

  A LEGO egy ideje már komoly lépéseket tesz a környezetvédelem érdekében. 2018-ban megkezdte a fenntartható forrásból származó cukornád alapú, polietilénből készült elemek gyártását. 2020-ban pedig bejelentette, hogy eltörli az egyszer használatos műanyagot a termékek dobozaiból.  A most kitűzött cél pedig hatalmas lépés a fenntarthatóság felé: a dán vállalatcsoport szeretné, hogy két éven belül már újrahasznosított műanyag palackokból készült elemek kerüljenek a polcokra.

  Ezen a hatalmas váltáson egy több mint 150 tagú csapat dolgozik. Az elmúlt három évben az anyagtudósok és mérnökök több mint 250 PET anyagvariációt és több száz műanyag alternatívát teszteltek. Ennek eredményeként jött létre az a prototípus, ami a minőség, biztonság, játék és persze az összeilleszthetőség terén is megfelel az elvárásoknak.

   

  kep1_24.jpg

   

  A 100%-ban újrahasznosított kockát két éven belül szeretnék a piacra dobni, a műanyagot pedig első körben az Egyesült Államokból szerzett üdítőitalos palackok fogják adni. A következő lépés a tervek szerint az, hogy a fehér prototípus után már színes termékeket is elő tudjanak állítani.

  „Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyerekeknek fontos a környezetük és szeretnék, hogy termékeink még fenntarthatóbbak legyenek. Annak ellenére, hogy egy darabig még nem tudnak az újrahasznosított műanyagból készült kockákkal játszani, szeretnénk, ha tudnák, mindent megteszünk a cél érdekében. – nyilatkozta Tim Brooks, a Lego fenntarthatóságért felelős alelnöke.

  Ha érdekelnek a további részletek, katt ide!