Maxon Cinema 4D segítségével lettek megtervezve egy német fesztivál helyszínei

  Tervezés egészen az alapokig

  01 nyito.jpg

  A Maxon Cinema 4D egy nagyszerű szoftver. Ezt nem csak mi állítjuk, hanem a tervezői szakmában rengetegen, és habár egy laikus számára bonyolultnak tűnhet a használata, ha sikerül elsajátítanunk minden csínyját, akkor játszi könnyedséggel mozoghatunk a háromdimenziós tervezés világában.
  Így van ezzel Vincent Schwenk és Vitaly Grossmann is, akiket a Reeperbahn Festival 2016-os megjelenésének megtervezésére kértek fel. A Hamburgban megrendezésre kerülő Reeperbahn egy hatalmas összművészeti fesztivál, amelyet 4 napon keresztül, több mint 70 helyszínen rendeznek meg, közel 700 esemény formájában. A fesztivál arculatának megtervezése nem csak azért óriási kihívás, mert egy ennyire sokszínű dologról van szó, hanem azért is, mert az arculat minden évben változik és nagyon kevés az az elem, ami évről évre állandó jelleggel szerepet kaphat.


  Vincent és Vitaly tehát szabad kezet kaptak a tervezéshez, és minden tudásukat latba vetették, amikor beleásták magukat a háromdimenziós tervezés világába.
  A tervezést több fázisra osztották, elsősorban anyagok alapján, így külön dolgoztak a fa, az üveg, a műanyag, a fém vagy éppen a vegyes felületek létrehozásán is. A terveket a legapróbb részletekig kidolgozták, figyelve a színek összhangjára is, amelyekkel igyekeztek óvatosan bánni, hiszen a fesztivál alapszíneinek választott kék és a narancssárga alapvetően kontrasztos színek.


  Nézzétek meg ezt a videót, amelyben jobban beleláttok az elkészült munkába, illetve lentebb összegyűjtöttünk nektek képeket is a projektekkel kapcsolatban.

   

  A fesztivál szervezőinek, illetve résztvevőinek már elnyerte tetszését az elkészült dizájn, illetve az az alapján megvalósult helyszínek, mi pedig kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is. Írjátok meg kommentben!

  02.jpg

  04.jpg

  07.jpg

  03.jpg

  06.jpg

  08.jpg