Lenyűgöző kártyasorozat a Wacommal

  536 művész, egy céllal

   

  kep 01 nyito.jpg

  A Barcelonából induló Playing Arts névre hallgató művészeti projekt, amiről már korábban is írtunk nektek, jó pár éve született, és azóta már mondhatjuk, hogy megérett a felnőtt korra. A projekt lényege, hogy a világ minden tájáról felkérnek művészeket a francia kártya egy-egy lapjának megtervezésére. Az egész persze itt nem ér véget, hiszen a lényeg, hogy minden egyes grafikus a saját stílusában készítse el az adott kártyát, amelyhez semmilyen támpontot nem kapnak, kizárólag az adott kártya jelét. A végeredmény már első alkalommal olyan jól sikerült, hogy azóta kijött a Playing Arts második, és harmadik része, legutoljára pedig egy Special Edition látott napvilágot.
  A legújabb kiadás lényege az volt, hogy nem a szervezők kértek fel grafikusokat, hanem bárki jelentkezhetett a projektre. Így összesen 536 grafikus pályázott, mintegy 67 országból, hogy végül az 55 legjobb munka kerüljön be a Playing Arts Special Edition kiadásába.
  Emi Haze, egy olasz grafikus is a jelentkezők között volt, és feladatának a pikk 4-es lapot kapta. Emi nem csak a saját stílusát próbálta belevinni a projektbe, hanem mögöttes tartalmat is akart adni neki. Spirituális értelmezésben a ♠ 4 jelentése, hogy térre van szükségünk, azaz idő, és nyugalom kell ahhoz, hogy a lelkünk feltöltődhessen a körülöttünk található energiákkal. A munkájában, melyet Wacom és Adobe Photoshop segítségével készített, ezt próbálta hangsúlyozni, és nem csak mi, de a Playing Arts kitalálói is úgy gondolták, hogy ezt sikerült is neki véghezvinni.
  Emi a Wacom segítségével hozta létre a teljes munkát, kezdetben az alapokat megrajzolva, majd ezek után kitérve a részletekere, és a hasonlóan lenyűgöző színekre.
  A végeredmény egy nagyszerű munka, légies megjelenítéssel, pasztel színekkel, és egy hellyel az 54 teljesen egyedi lapból álló kártyapakliban.

  kep 02.jpg

  kep 03.jpg

  kep 04.jpg

  kep 05.jpg

  kep 06.jpg

  kep 07.jpg

  kep 08.jpg