Különleges módon népszerűsíti a kódolást ez az animációs sorozat

  A kis animált alkotások a 90-es évek kedvenc játékait veszik alapul, és azzal a céllal jöttek létre, hogy rávilágítsanak a kódolás szórakoztató, élvezetes oldalára!

  leadkep_69.jpg

   

  A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód, amit a japán Denso Wave cég fejlesztett ki 1994-ben. Nevét az angol Quick Response (=gyors válasz) rövidítéséből kapta, egyszerre utalva a gyors visszafejtési sebességre és a felhasználó által igényelt gyors reakcióra.

  Jó tulajdonsága, hogy bármilyen irányból készülhet róla fénykép vagy szkennelt kép, nem kell törődni a kód helyes tájolásával. Ez azért lehetséges, mert a kód megfejtésére, dekódolására szolgáló programok a három sarokban elhelyezett jellegzetes, minden QR-kódban azonos minta alapján el tudják dönteni, milyen irányban kell a kód pontjait értelmezni, feldolgozni, még akkor is, ha a kódbélyegről készült kép teljesen ferde.

  E tulajdonságai révén nem véletlen, hogy a Downsign is ezt vette alapul, mikor a kódolás népszerűsítése érdekében egy animációs sorozatot hozott létre. A kedves kis mozgóképek a 90-es évek kedvenc játékait ábrázolják, így láthatjuk QR-kód formában a Snaket, a Tetrist és többek között a Pac Mant is!

  A gifekért kattints ide!