Különleges logó mashupok, amiket érdemes alaposan megfigyelni!


Az emberi elme nagyon rugalmas és kreatív. Állandóan különféle kombinációkkal áll elő, amelyek elvileg nem is létezhetnének. Egy grafikus most világhírű logókat variált meg. Neked vajon feltűnik elsőre a változás?


leadkep_21.png

 

Képzeljük csak el, hogy egy T-rex megtámad egy robotot, vagy hogy Harry Potter Középföldére megy, és megtalálja a Hatalom Gyűrűjét, vagy esetleg, hogy Michael Jordan és LeBron James fej-fej mellett szaladnak a Space Jamben. Elsőre talán elképzelhetetlennek tűnnek ezek a keveredések, pedig számtalan ilyen lehetőség létezik, és gyakran rendkívül tehetséges emberek hozzák létre a valóság e furcsa metszéspontját, új koncepciókat alkotva. Az egyik ilyen Mostafa Azzam, egy 28 éves grafikus az egyiptomi Dumyatból, aki kevert logók egész sorozatát alkotta meg, elképzelve, hogyan néznének ki a világhírű márkák emblémái más márkák logóinak stílusában.

"Mindez akkor jutott eszembe, amikor híres márkák logóit tanulmányoztam. Azzal kísérleteztem, hogy a színek, betűtípusok és stílusok kombinációja mennyire vésődik a tudatunkba. Például, ha a Mcdonald's logót választjuk, biztosan könnyen felismerjük a márkát a pontos színek hozzáadásával. Az általuk használt sárgáról és pirosról, azonnal a gyorséttermi lánc jutott eszembe, és ez elképesztő volt a számomra.” - nyilatkozta Mostafa egy interjújában.

Mostafa ezután úgy döntött mashupokat hoz létre, hogy így is tesztelje a hatást. Körülbelül 3 órába telt az első kép megalkotása. Megkereste a márkák egyes elemeit, betűtípusait és színeit és igyekezett megtalálni a hasonlóságokat a márkák között.

 

kep1_60.jpg

kep2_56.jpg

kep3_43.jpg

kep4_33.jpg

 

"Változatos reakciók érkeztek. A legtöbb embernek nagyon tetszett, és megihlette őket, másokat pedig zavarónak találtak, és bosszankodtak, mert megzavarta őket! A legérdekesebb reakció egy LinkedIn-tagtól jött, aki megpróbált kapcsolatba lépni velem, és engedélyt kért, hogy felhasználhassa ezeket a logókat egy általa készített tanulmányban."

Még több hasonló képért kattints ide!

 

(Boredpanda)

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram