Különleges csoportképekkel búcsúztatta a tanévet egy litván iskola.

  A járványhelyzet miatt a legtöbb oktatási intézményben elmaradtak az éves csoportkép fotózások. Egy litván iskola ezt nem hagyta annyiban, és rendkívül kreatív formában pótolták a fotókat!

  leadkep_34.jpg

   

  Az elmúlt időszak az életünk minden területén számos változást hozott. Az egyik legkardinálisabb azonban talán az volt, hogy a gyerkőcök is a négy fal közé szorultak és nem az iskolapadban, egymás társaságában tanulhattak. A karantén hatására teljesen elszakadtak egymástól a kicsik és nagyok, elmaradtak a ballagások, és minden olyan közösségi esemény, ami a tanulók számára fontos, ez pedig akarva-akaratlanul is rossz hatással volt az emberi kapcsolatokra. 

  A litvániai Kursenai Pavenciai iskola a Covid-19 korlátozásai miatt szintén nem készíthette el a szokásos módon a tanévzáró fotóit. Ezért úgy döntöttek, megpróbálják a maguk módján megalkotni a képeket! A kezdeményezés a 8.b osztálytól származik, és az ő példájuk alapján később a többi csoport is csatlakozott a tanárokkal együtt.

  A fotókat az intézmény területén készítette el az UpWeGo iskolai drón klub, később pedig maguk a tanulók és tanárok szerkesztették át digitálisan. Ez nemcsak biztonságos megoldás volt, hanem nagyon szórakoztató és kreatív elfoglaltság is. Azonban a legfontosabb eredménye a kezdeményezésnek talán az volt, hogy az egész iskolai közösség újra összefogott és közösen alkották meg ezt a csodálatos sorozatot!

   

  kep1_23.jpg

  kep2_24.jpg

  kep3_14.jpg

  kep4_10.jpg

  kep5_8.jpg

  kep6_8.jpg

  kep7_5.jpg

  kep8_5.jpg

   

  A teljes sorozatért kattints ide!