Különleges alkotásokon élednek újjá Budapest utcái

  Sandra Poliakov grafikáiból egy különleges boldogságérzet sugárzik, igazi mediterrán hangulattal párosulva, tartalmilag mindezt pedig budapesti élethelyzetek, helyszínek teszik még sokszínűbbé.

  leadkep_43.jpg

   

  Sandra Polikov orosz-izraeli-bolgár származású művész Izraelben született, Moszkvában volt iskolás, Barcelonában végezte el az egyetemet, majd Budapestre költözött magyar származású párjához, és körülbelül 5 éve itt él és alkot. 

  Művészi hitvallásában az az egyik legérdekesebb, hogy pont azokra a dolgokra próbálja felhívni a figyelmet, amiről sokan hajlamosak vagyunk elfeledkezni, azokra az apró örömökre mutat rá, melyek a hétköznapi élet szerves részét képezik. Egy finom reggeli kávé, egy friss gyümölcs zamata, vagy például az “énidő”. Képein sokszor jelennek meg önmaguk társaságát élvező női alakok.

   

  kep1_34.jpg

  kep2_30.jpg

  kep3_20.jpg

  kep4_16.jpg

   

  Saját bevallása szerint, folyamatosan inspirálódik, és a különböző kultúrákra jellemző, ikonikus alkotóstílusokon kívül, fővárosunk utcáin sétálva szippantja magába az ihletet. Népszerű Instagram-oldalán külön Highlightba gyűjti ezeket a budapesti snitteket és városi inspirációmorzsákat: kovácsoltvas kapuk, kulcslyukak, színes vakolatrészletek és budapesti női alakok egyvelegét.

   

  kep5_14.jpg

   

  Lenyűgözik az ősi rajzok központosított kompozíciói, és előszeretettel merit is belőlük. Egy sorozatának alapgondolatát például perzsa és indiai festmények, valamint modern művészeti alkotások indították. Jelenleg egy printkollekción dolgozik, amelyet az idei nyár és a görög kultúra ihletett. 

  További kreatív tartalmakért kattints ide!