Kulisszatitkok Wes Anderson legújabb filmjéből!

  Téged is elvarázsol Wes Anderson filmjeinek világa? A rendező legújabb filmjének art directora igazán inspiráló és izgalmas kulisszatitkokat osztott meg a nagyérdeművel!

  leadkep_4.jpeg

   

  Azt már A Francia Kiadás (The French Dispatch) bemutatója előtt tudni lehetett, hogy Wes Anderson legújabb filmje különleges tiszteletadás lesz a rendező egyik kedvenc magazinja, a New Yorker előtt. 

  A magazinkészítés bemutatásának részletgazdagsága viszont annyira részletesre sikerült, hogy még a printsajtó rajongóit is meglepte. Ehhez természetesen elengedhetetlen volt az a különleges látványvilág, melyet már megszokhattunk a rendező alkotásaiban. A díszlet már-már mániákusan aprólékos megalkotása itt különösen nehéz feladat, hiszen egy nyüzsgő, állandóan változó helyszínt kellett újjáépíteni. A film art directora, Kevin Timon Hill most számos kérdésre ad választ, többek között arra is, hogyan sikerült egy Londoni stúdióban ismét felépíteni az Andersonra jellemző fikciós világot.

   

  kep1_1.jpeg

   

  Hill szerint a film díszlete alapvetően egy szűkös világot jelenít meg, miközben egy működő kávézóban játszódik. Ezt a kettősséget pedig nem volt egyszerű feladat létrehozni. Körbejárható helyszínek kellettek, úgy, hogy elsősorban a szűkös érzetet is megteremtsék. Ennek érdekében olyan különös megoldásokhoz nyúltak, mint például a linóleum szegély magasabbra állítása.

  “Élőszereplős munkában a legtöbb esetben sokkal inkább esztétikai szerepe van ezeknek a dolgoknak. Az art director a díszletkészítés során a látható felületekre koncentrál. A The French Dispatch-en dolgozni hihetetlenül érdekes volt a Kutyák szigete után Wes-szel, mivel egy élőszereplős filmben próbáltuk elérni ugyanazt a részletességet, mint ami a stop-motion animációban is látható volt.” - nyilatkozta Hill a Tha Space-nek.

   

  kep2_1.jpeg

   

  Elmondása szerint a film az élőszereplős jellegéből adódóan teljesen más tempót diktált, mint egy stop-frame animációs alkotás. A feladat itt már sokkal inkább az volt, hogy a megszokott részletekbe menő alaposság az élőszereplős helyzetben is szem előtt maradjon. Ehhez pedig az kellett, hogy a valóságban is megtalálható Angoulême városka mellett ebben a filmben is grandiózus méreteket öltsön a díszlettervezők munkája.

   

  kep3.jpeg

  kep4.jpeg

   

  A város adottságait és jellegzetességeit beépítették a tervezésben. A börtönjeleneteket például nagy, használaton kívüli raktárakban és gyári épületekben forgatták le, és ezeket a mai napig álló építményeket is beépítették a filmbe. A diszletet pedig a már álló falaktól indulva, szinte szabadon építették fel. A díszlettervező cég vezetője, Simon Weisse szerint ezek nagy részét megalkothatták volna CGI-ban, Anderson azonban modelleket akart. Valószínűleg ez az ösztönszerű ragaszkodás és hatalmas tisztelet az emberi kéz alkotta minőséghez vezet ahhoz, ami miatt ezek a filmek egy másik kategóriát képviselnek.

   

   

  A témával kapcsolatban további érdekességeket itt találsz!