Konferencia az urbanizáció és a művészet kapcsolatáról

  Nagyszerű Urban Series arculat

  kep 01 nyito_115.jpg

  Az urbanizáció témája már jó ideje inspirálja a művészeket, és habár elsősorban még mindig a street art tekinthető ezen téma legismertebb képviselőjének, az utóbbi időben a digitálisan előállított grafikák esetén egyre gyakoribb téma az urbanizáció és az ehhez köthető kérdések, problémák.

  A digitális dizájn egyik legfontosabb előnye, hogy új lehetőségeket kínál, korábban már körbejárt kérdések feldolgozására. Az urbanizáció egyik fő témája, hogy az emberek, országoktól függetlenül, nagyvárosokban próbálnak maguknak jobb életet biztosítani, és ez volt az a fő topik a 2015 tavaszán megrendezésre kerülő Urban Series első részének, amely egy törökországi konferencia vagy sokkal inkább fesztivál, digitális művészeknek, az urbanizáció témájában.

  A három napos fesztivál a Föld napjához (április 22.) is kötődve első körben az újrahasznosítás témájában került megrendezésre, amelyen egy 10 fős magyar csapat is részt vett, sőt ők készítették el a fesztivál saját dizájnját is, amelynek részleteiben Budapest, illetve az egésznek helyszínt adó Isztambul képei jelennek meg.

  A grafikák, igazán nagyszerűek lettek, a különböző épületek részleteiből összeálló betűk egy komplett képet adnak, és megmutatják a tipográfiában rejlő igazi lehetőségeket is. A dizájn Katyi Ádám betűire épül, a teljes dizájn pedig Macar Kültür Merkezi és a Hungarian Cultural Center munkatársainak együttműködésével alakult ki.

  Lentebb megnézhetitek az Urban Series első részéhez tartozó grafikák nagyrészét, de ha érdekel a teljes paletta, akkor kattintsatok ide, illetve ha az Urban Serieslátványa is elnyerte tetszéseteket, akkor látogassatok el az esemény hivatalos weboldalára, ahol már a második részhez kapcsolt grafikákkal is találkozhattok.

  kep 02_5.gif

  kep 03_2.gif

  kep 05_95.jpg

  kep 06_87.jpg

  kep 07_76.jpg