Költségcsökkentés elektronikus aláírások használatával

  A különböző gazdasági intézmények részére az elektronikus aláírások használatának ösztönzése kultúrális és technológiai kihívás is volt. De az Escrow Agent Japan-nak (EAJ) sikerült kitöltenie az Adobe Sign és az Adobe Document Cloud közötti rést.

  Az EAJ (Escrow Agent Japan) online ingatlan tanácsadást és jelzálog szolgáltatás biztosít a Japánban található kisebb bankok számára. Az elektronikus aláírás bevezetése során a vállalat az Adobe Sign-t választotta, mivel a szolgáltatás az országban lévő egyik adatközpontból üzemel, amely megfelel az összes jogi és szabályozási követelménynek.

  “Feltétlenül Japánban lévő szervert akartam,” nyilatkozta Mr. Tatsuya Urushihara, az Escrow Agent Japan vezérigazgatója. “A pénzügyi intézmények valószínűleg nem fogadnának el egy tengerentúli szerveren működő szolgáltatást. Amikor javaslatot tettünk az ügyfeleiknek, gyakran ez volt a legelső dolog, amit megemlítettek. A szolgáltatások közül azért választottuk az Adobe Sign-t, mivel kizárólag ennek a szerevere található Japánban.”

  Egy másik előny az Adobe Sign választásának, hogy a felhasználók milyen könnyen tudnak dokumentumokat létrehozni. Bár a dokumentum formátumok pénzügyi intézményenként különbözhetnek, mint például Microsoft Word és Excel, az Adobe Sign automatikusan átalakítja a dokumentumokat PDF-be, ami megszünteti a dupla erőfeszítést és lehetővé teszi az ügyfeleknek az automatikus dokumentum módosításokat a tranzakció hatékonyságának fejlesztéséhez. 

  Az első évben az EAJ-nek sikerült csökkentenie a szerződéskötéssel kapcsolatos különböző költségeket, mint például a nyomtatási és postázási költségeket, valamint a visszaküldési időt. A bank ügyfelei gyorsabb pénzügyi ügyintézést kapnak, az intézmények pedig biztonságos elektronikus nyomkövetést mindegyik dokumentumoz, beleértve, hogy ki írta alá azt és mikor. A mobil kompatibilitás lehetőséget biztosít az EAJ ügyfeleknek szolgáltatás nyújtására olyan területeken is, ahol korábban ez nem volt lehetséges. 

  “Nem régóta használjuk teljeskörűen az Adobe Sign-t, így továbbra is vizsgáljuk, hogy pontosan miket lehet vele végrehajtani, de azt gondoljuk, hogy nagy lehetőségeket foglal magában,” mondja Mr. Urushihara. “A szerződések aláírásával és ellenőrzésével kezdtük, de a hivatalos hitelesítés használatának első napja nincsen messze.”