Kihalt állatokról készített egy művész sokkolóan valósághű illusztrációkat


A tudomány és a régészet fejlődésével egyre többet tudhatunk meg a régen kihalt ősi állatfajokról. Ezeket az információkat alapul véve készíti el műveit Paleorex, nem is akármilyen részletgazdagsággal!


leadkep_63.jpg

Az ősállatok fajtái és kinézete mindig is izgatta a régészek és a kutatók kíváncsiságát. Ám nem csak a tudományok mestereinek figyelmét keltették fel ezek a rejtélyes élőlények. Legyen szó filmről, animációról, vagy klasszikus és digitális alkotásokról, számtalan mű született például a dinoszauruszokról.

Az persze egyértelmű, hogy ha csak egy kövületcsoportot, például csontokat veszünk alapul, nem sok mindent lehet elmondani ezeknek az ősi lényeknek a megjelenéséről. Már csak azért sem, mert például az őshüllők hasonló csontszerkezettel rendelkeztek, így valódi megjelenésük feltárása korábban meglehetősen nehéz feladatnak bizonyult.

kep5_23.jpg

kep6_18.jpg

Manapság azonban a számítógépek segítségével művészek és régészek egyaránt képet kaphatnak arról, hogyan is néztek ki ezek a fenséges lények évmilliókkal ezelőtt.

Ennek mentén indult el a Paleorex néven alkotó művész is, aki keverve a tudományt a féktelen fantáziával, és kreativitással. Sokkolóan valósághű 3D-s alkotások születtek így a múlt lenyűgöző teremtményeiről.

kep2_48.jpg

kep3_37.jpg

kep4_27.jpg

További alkotásokért katt ide!

(Boredpanda)

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram