Kihalt állatokról készített egy művész sokkolóan valósághű illusztrációkat

  A tudomány és a régészet fejlődésével egyre többet tudhatunk meg a régen kihalt ősi állatfajokról. Ezeket az információkat alapul véve készíti el műveit Paleorex, nem is akármilyen részletgazdagsággal!

  leadkep_63.jpg

   

  Az ősállatok fajtái és kinézete mindig is izgatta a régészek és a kutatók kíváncsiságát. Ám nem csak a tudományok mestereinek figyelmét keltették fel ezek a rejtélyes élőlények. Legyen szó filmről, animációról, vagy klasszikus és digitális alkotásokról, számtalan mű született például a dinoszauruszokról.

  Az persze egyértelmű, hogy ha csak egy kövületcsoportot, például csontokat veszünk alapul, nem sok mindent lehet elmondani ezeknek az ősi lényeknek a megjelenéséről. Már csak azért sem, mert például az őshüllők hasonló csontszerkezettel rendelkeztek, így valódi megjelenésük feltárása korábban meglehetősen nehéz feladatnak bizonyult.

   

  kep5_23.jpg

  kep6_18.jpg

   

  Manapság azonban a számítógépek segítségével művészek és régészek egyaránt képet kaphatnak arról, hogyan is néztek ki ezek a fenséges lények évmilliókkal ezelőtt. 

  Ennek mentén indult el a Paleorex néven alkotó művész is, aki keverve a tudományt a féktelen fantáziával, és kreativitással. Sokkolóan valósághű 3D-s alkotások születtek így a múlt lenyűgöző teremtményeiről.

   

  kep2_48.jpg

  kep3_37.jpg

  kep4_27.jpg

   

  További alkotásokért katt ide!