Kedvenc karaktereink pixelképekben élednek újjá!

  Az IN THE WOUP néven futó francia művész legújabb sorozatában pixelesített szuperhősöket, pokémonokat, de még Disney karaktereket is. Tüneményes képei visszarepítenek minket a gyerekkorunkba.

  leadkep_48.jpg

   

  A csak IN THE WOUP-ként ismert francia alkotó kedvenc témáit a geek univerzum inspirálja. Több mint 15 éve street art művész, ám közel sem hagyományos pályafutás áll mögötte.

  Fiatal korában sokat játszott a Nintendón, és teljesen magába szippantotta ez a világ. Mivel sosem tanult művészetet és rajzolást a pixel art technikában találta meg leginkább az önmegvalósítás lehetőségeit. Évekig a digitális technikát mellőzve kollázsokat és mozaik képeket készített, melyekre a szemfülesek Franciaországban és a világ nagyvárosaiban is rátalálhattak.

   

  Jázmin hercegnő.jpg

   

  “Néha irigylem kicsit azokat a graffiti-művészeket, akik közvetlenül a falra dolgoznak, míg az én munkám sok előkészítést igényel. Megtervezem a karaktert és, hogy ehhez mennyi csempére lesz szükségem, majd miután megvan a pontos figura, egyesével átfestem a kis négyzeteket egy speciális csempefestékkel és egy hálóra ragasztom őket. A falra egy saját magam által készített speciális cementtel rögzítem.” - nyilatkozta az alkotó.

  IN THE WOUP műhelye egyébként Lyonban van, egy „Croix Rousse” nevű területen. Ez egy közösségi stúdió, amit több művésszel is megoszt. Elmondása szerint inspirálja mások alkotói folyamatának megfigyelése, azonban a karantén, mint a legtöbb művészre, rá is hatással volt. Legújabb sorozata teljes mértékig digitális technikával készült, és olyan ismert karaktereket jelenít meg, mint Luke Skywalker, vagy a Kis hableány “máriósított” verzióját.

   

  kep1_39.jpg

  kis hableány.jpg

  Loki.jpg

  Luke Skywalker.jpg

  Squirtle.jpg

   

  Természetesen ezek sem maradnak csak a képernyőn, néhány helyen már rájuk bukkanhat az ember. Reméljük, hamarosan minket is meglátogat, és Budapest utcáit róva, belebotlunk valamelyik csodás kis pixelformációba.

  További részletekért katt ide!