Kártyákon mutatták be, milyen lesz a jövő

  Te gondolkodtál már azon, vajon milyen lesz a világ 100 év múlva? A Playing Arts grafikusai és illusztrátorai kártyákon mutatták be, milyen jövő vár ránk!

  _set_03.jpg

   

  2020 bizony a váratlan fordulatok éve volt. A COVID-19 okozta nehézségek és az éghajlatváltozás következményei közepette, nehéz még azt is elképzelni, milyen is lesz a világ a következő néhány hónapban, nem hogy évek múlva. Egy művész csoport azonban úgy döntött 100 évet repül az időben.

  A Playing Arts egy kollektív művészeti projekt, melynek során a világ minden tájáról tervezők és illusztrátorok egyedi stílusuk és technikáik segítségével, hétköznapi játékkártyákon mutatják be kreativitásukat, művészetüket.

   

  11-these-playing-cards-show-what-the-world-could-look-like_1.jpg

   

  Vlad Korzinin, a csapat vezetője, látott egy francia képeslap-sorozatot, amin 1899-1910 között, francia művészek képzelték el és vetették papírra, milyen lesz majd a világ 2000-ben.

  A lapokon különleges robotok, repülő rendőrök, de még víz alatti bálnabusz is szerepelt. Ennek hatására döntött úgy, még tavasszal Korzinin, hogy a kollaboráció készítsen egy paklit a jövőről. 

   

   

  A Future, azaz Jövő névre keresztelt kártyák tervezésére 299 művész jelentkezett. Közülük választották ki azokat, akik elkészíthettek egy-egy lapot. A végeredmény pedig igen csak meglepő, hiszen kisebb a különbség az egykor elképzelt jövő és a 2120-as évek között, mint hinnénk!

   

  10-these-playing-cards-show-what-the-world-could-look-like_0.jpg

   

  Talán egyedül a maszkviselés megjelenése az, amire őseink nem számítottak, hiszen az új paklin is megjelennek robotok, repülő járművek, futurisztikus szerkezetek, és persze a jövő energiáinak kiaknázása is!

   "100 év múlva a szélenergia olyannyira hétköznapi lesz, mint az elektromos fény. Ez lehet majd az egyik kulcsfontosságú villamosenergia-termelési erőforrás egy tisztábbá és fenntarthatóbb világban." - Nyilatkozat alkotásáról Javier Perez ecuadori művész. De például a vörös bolygó meghódítása is szerepel a tervek között, Peter Cobb spanyol illusztrátor lapján.

  Ha kíváncsi vagy a teljes paklira kattints a linkre!