„Kártyák a korona ellen” – grafikusok válasza a vírusra

  Az Oimachi két dán gyermekkori jó barát design ügynöksége, melynek portfólióját csupa ötletes és izgalmas projekt alkotja. Ezek közé tartozik a „Cards Against Corona”, az az a „Kártyák a korona ellen” névre keresztelt legutóbbi munkájuk is.

  Jegyzet 2020-06-25 103524.jpg

   

  A koronavírus terjedésével párhuzamosan rukkoltak elő a különböző vállalatok, szervezetek, testületek az olyan karitatív kezdeményezésekkel, amelyekkel segíthetik a kór ellen folyatott küzdelmet. 

  Az Oimachi pedig egy egészen különleges módját választotta ennek: felmérve saját lehetőségeiket végül a MakePlayingCards-al karöltve, valamint 30 országból származó 55 művész segítségével (köztük Szabó Levente magyar grafikussal) megalkottak egy járvány témájú kártyacsomagot, amelynek bevételét a WHO COVID-19 szolidaritási reagálási alapjához juttatják el. 

   

  unsplash_cropped_0.jpg

   

  Mindegyik kártyát más és más grafikus tervezte, többségében Adobe szoftverek segítségével, saját meglátásaikat, gondolataikat közvetítve műveikkel ebben a nem mindennapi helyzetben.

   

  H2_0.png

  C10.png

   

  A kezdeményezéssel az volt a céljuk, hogy egyfajta közös megmozdulásra hívják a grafikusokat, és projektjükkel bizonyítsák azt, hogy művészettel és kreativitással is képesek lehetünk a változások véghezvitelére.

   

  C14_0.png

   

  A limitált kiadású kártyacsomagok június végéig érhetőek el, de amennyiben akkora kereslet lesz rá, megfontolják a jövőbeni értékesítés lehetőségét is.

   

  S7.png

   

  Az összes kártyát az alábbi linken éritek el!