Jelentős mértékben módosul a Windows 10 felülete

  A Microsoft egy olyan újdonság bevezetésén dolgozik, ami a közös projekthez tartozó különböző alkalmazásokat és dokumentumokat egyetlen böngészőszerű, fülekkel ellátott ablakba jeleníti meg.

  A Microsoft közleménye szerint a Windows 10-et egy böngésző jellegű, füles alkalmazásnézettel fogja kiegészíteni, amely projektek alapján csoportosítja az alkalmazásokat és fájlokat. Ezen újdonság megjelenése azonban hónapokba, vagy akár évekbe is beletelhet.

  Az új kinézet alapgondolata az, hogy minden feladathoz bizonyos alkalmazásokra van szükség, és jelentősen felgyorsítja a munkát, ha a füleken kattintva ugyanabból az ablakból érhetjük el őket.

  A Microsoft szerint az igazi probléma a korábbi munkákkal a különféle kapcsolódó anyagok (dokumentumok, táblázatok stb.) összerendelése. Az új szolgáltatás ezeket összegyűjti egy-egy Setbe, és amikor az egyiket megnyitjuk, a Windows a többit is felajánlja.

  teljesen_megvaltozik_a_windows_10_felulete_screenshot_20171203165838_1_original_760x760.jpg

  Vagyis itt egy igen összetett elképzelésről van szó, amit a Microsoft egy új lehetőségnek tekint "a sokrétű munkák megszervezésére és összefoglalására".

  A Seteket legelőször a Windows Insider program résztvevői próbálhatják ki. A Microsoft szeretné a nagy fejlesztőket (pld: Adobe, Salesforce) megnyerni a koncepció támogatására.

  Csoportok

  A Microsoft ugyan még csak most fejleszti ezt az új nézetet,de a Stardock már ki is adott egy újdonságot, ami tartalmaz néhány funkciót a megoldás alapfunkciói közül.

  A Groupy alkalmazás (az Object Desktop Suite része) lehetővé teszi, hogy az alkalmazásokat böngészőszerűen csoportosítsuk, és a különböző fülekre kattintva váltogassunk közöttük. Hozzáadhatunk új alkalmazásokat , de el is távolíthatunk, valamint különálló ablakká alakíthatjuk őket. A csoportokat elmenteni viszont nem tudjuk. 

  A Groupy csak egy egyéni felület, és nem a Windows integrált része. Ha azonban nem szeretnénk várni a Microsoft fejlesztésére, kezdéshez megfelelő: a csomagban kapható változat ára 30 dollár, de ebben a hónapban várhatóan megjelenik egy tíz dolláros, önálló változat is.