Itt a JetBrains többplatformos .NET IDE-jének első kiadása

    A JetBrains a napokban kiadta eredetileg még tavaly beharangozott új, platformfüggetlen .NET-es IDE-jének első stabil kiadása. A Rider a JetBrains hagyományos termékeiben is használt IntelliJ platformját, valamint a ReSharper eszközkészletét kombinálja össze egy új, teljesen független és több rendszeren is futtatható fejlesztőkörnyezetbe, amit kifejezetten a .NET projektek támogatásához hoztak létre.

    Az elsődleges célközönséget nyilvánvalóan a C#-ban kódolók jelentik, de az IDE támogatja a VB.NET, az F# és az ASP.NET használatát is. Ezen kívül - haladva a kor szellemével - ismeri a JavaScriptet, a TypeScriptet, valamint a JSON-t és az SQL-t, hiszen ezek így vagy úgy, de manapság már szinte minden, az előbbi nyelveken íródott projektben is felhasználásra kerülnek.

    JetBrains Rider
    JetBrains Rider

    Az alplatformokat tekintve szintén nem válogatós a környezet: a hagyományos .NET Framework mellett a nyílt forrású .NET Core-ra, valamint a Mono-ra épülő projektekhez is használható, beleértve az ASP.NET és ASP.NET Core párost is. A népszerű feladatspecifikus platformok közül a Unity és a Xamarin sem ismeretlen számára.