Ismét lehet pályázni a DECODE Díjra!

  A DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány negyedik alkalommal írja ki a több mint 1.2 millió forint összdíjazású díjpályázatát tehetséges fiatal építészek és alkalmazott művészek számára.

  decode-lead.jpg

   

  A DECODE Díj egy egyedülálló pályázati és kiállítási lehetőség építészek, valamint vizuális és alkalmazott művészek számára.

  A szervezők 2021. október 22-ig várják az alkotásokat. A fődíj idén sem csekély, az összdíjazás nettó 1,2 millió forint, és most először a fődíj mellé egy egyedi tervezésű díjtárgyat is adnak, melyet a DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány egy tervezési kiírás keretében választott ki. A rekordmennyiségű és minőségű pályázat közül Zalavári Fruzsina különleges, víztiszta üvegből készült, kézzel csiszolt díjtárgyának ítélte oda a fődíjat és az azzal járó 1000 eurós nyereményt, így az ő alkotását kapják meg a szerencsés nyertesek.

  “Feladatunk, hogy felhívjuk a figyelmet a művészet mögött rejlő gondolati háttérre és azt közérthető formában mutassuk be. Ezért a pályázati munka legfőbb eleme nem a műalkotás, épület, vagy terv prezentálása, hanem magának a koncepciónak, az alkotás mögött álló történetnek a bemutatása.” – olvasható a pályázat oldalán.

  A jelentkezők egyébként két kategóriában, építészet és művészet témában tudnak nevezni. A nívós szakmai zsűri kategóriánként egy-egy fődíjat és két-két ígéretes projekt díjat oszt majd ki, illetve a tavaly alapított Spotlight díj is ismét átadásra kerül, amellyel az Alapítvány egy, a társadalmi szerepvállalást előtérbe helyező pályaművet ismer el.

  A verseny célja többek között az is, hogy szorosabbra fűzze a társművészeti ágak közötti kapcsolatot, és hogy felhívja a figyelmet az értékteremtésre. A díjátadóra november 10-én kerül sor a Faur Zsófi Galériában, ahol a beérkezett pályázati anyagból a szakmai zsűri válogatása alapján 2021. november 11-17-ig kiállítás is nyílik. A november 10-i díjátadó és a kiállítás egyébként online is megtekinthető lesz. A részletes kiírás a pályázati követelményekkel itt érhető el.