Ingyenesen beszerezhető az iskolák számára a Rebelle 5 festőprogram!

  Az Escape Motions oktatási akciója keretében a hiperrealisztikus digitális festőprogramból 20 licencet ingyenesen igényelhetnek az általános iskolák, középiskolák és egyetemi képzések.

  leadkép_3.jpg

   

  A digitális festés technikája sok fejtörést okozott a program fejlesztőinek. Az ecsetek által hagyott nyomot ugyan képesek voltak leutánozni, azonban magát a folyamatot, például a vízzel való keveredést, a festék szétterülését a vásznon, a száraz és nedves technikákat nem tudták megfelelően visszaadni.

  A szlovák Escape Motions csapata évek óta fejleszti azokat a szimulációs technikákat, amelyekkel mindez már elérhető digitalizáló táblával és tollal vagy táblamonitorral rendelkező számítógépes alkotóknak.

   

  kep1_54.jpg

   

  Az általuk megalkotott Rebelle festőprogram mindig is kivételesen hagyományos alkotói élményt nyújtott digitális környezetben. Azonban a legújabb kiadás, a Rebelle 5 az első olyan festőszoftver, amely hagyományos pigmenteken alapuló fizikai színkeveréssel rendelkezik. Emellett a különböző festék típusok egy rétegen történő keverésével, az új átlátszó akvarellek és a természetes RYB színkeverésével jelentősen megbolygatják az eddigi folyamatot. Szintén rendkívül hasznos funkciók még emellett, hogy nagyobb és sokszínűbb ecseteket: az egyes brush-ok testreszabását, az ecsetvonalak stabilizálásának új lehetőségeit, színkezelést és még sok minden mást is tartalmaz az új verzió.

  A gyártó cég, az Escape Motions, most olyan oktatási akciót hirdetett, hogy 20 licencet ingyenesen felajánl általános iskolák, középiskolák és egyetemi képzések számára.

  Azonban fontos megjegyezni, hogy azoknak érdemes igényelni a lehetőséget, akik rendelkeznek erős számítógéppel illetve digitalizáló táblával. Így elsősorban művészeti képzések, ahol már eddig is beépült a digitális technika, vehetik igazán hasznát a lehetőségnek.

  További információkért kattints ide!