InDesign CC és InCopy CC újdonságok

  Az InDesign legújabb verziója rengeteg olyan dolgot tartalmaz, amely megkönnyíti a program használatát. Mostantól például az InDesignban használhatjuk a Photoshop és az Illustrator gyorsbillentyűket, valamint InCopyban a különböző végjegyzeteket. 

  Az új verzió fejlesztéseket tartalmaz az alapvető funkciókhoz. Például: dokumentumok előnézete az Új Dokumentum párbeszédablakban, valamint további dokumentumanalitikák, hogy hogyan teljesítenek az online publikált dokumentumaink. 

  Photoshop és Illustrator gyorsbillentyűk használata

  A Photoshopban és Illustratorban használt gyorsbillentyűk mostantól hozzárendelhetők az InDesign-hoz. Használatához menjünk a Szerkesztés/Edit > Gyorsbillentyűk/Shortcuts menüpontba, alatta válasszuk a Beállítás/Set menüt, majd pedig válasszuk a Photoshop vagy Illustrator gyorsbillentyűket.

  PS-AI-Shortcuts.gif

  Dokumentumok előnézete

  Viszakerült a felhasználók visszajelzése alapján. Mostantól megnézhetjük a dokumentum beállításait mielőtt új fájlt hoznánk létre az Új Dokumentum/New Document párbeszédablakban.

  Dokumentumbeállítások a legújabb mobil és tablet szolgáltatásokhoz

  Új dokumentum létrehozásakor, az InDesign különböző beállításokkal segít nekünk, a megfelelő méret kiválasztásában. A legújabb verzióba bekerültek a legújabb mobil és tablet beállítások, többek között az iPhone X és a Samsung S8.

  Analitikák az online dolumentumok publikálásához

  Az Online Publikálás/Publish Online lehetővé teszi az InDesign dokumentumok online megosztását. Mostantól a publikált dokumentumainkat egy sokkal kifinomultabb szinten követhetjük nyomon. Megnézhetjük mindegyik dokumentumunk átlagos és teljes olvasási idejét, és az olvasók által használt eszközök fajtáját. További információ 

  ID-Publish-Online.gif

  Dokumentum exportálása külön PDF oldalként

  Ha az InDesign-t használjuk PDF dokumentumok exportálásához, mostantól egy további lehetőség áll rendelekzésünkre, melynek segítségével minden oldalt önáló PDF-ként exportálhatunk. Ez az új lehetőség kifejezetten hasznos azon terméktervezők számára, akik nyomtatókkal vagy pedig olyan partnerekkel dolgoznak együtt, akiknek az összes oldalra külön PDF fájlként van szükségük. Ez az új funkció jelentős időmegtakarítást eredményez.

  Keretek egyesítése több bekezdés körül

  Az InDesign múlt évi verziója lehetővé tette keret létrehozását egy bekezdés körül. Továbbfejlesztettük ezt a funkciót, így mostantól egyszerűen hozhatunk létre és egyesíthetünk kereteket több bekezdés körül. További információ

  ID-Paragraph-Borders.gif

  Végjegyzetek exportálása és szerkesztése InCopy használatával

  Az InDesign a tavalyi frissítés óta támogatja a végjegyzeteket, az InCopy pedig idén márciustól. Az InCopy-ból mostantól kezdve közvetlenül szerkeszthetjük és exportálhatjuk a végjegyzeteket. A szövegek és végjegyzetek tökéletesen együttműködnek az InDesign és InCopy között. 

  Az új funkciók közül csak a legfontosabbakat emlíettük meg. Az elsődleges célunk a különböző hibák javítása, illetve a program stabilitásának növelése.
  Ha esetleg konkrét javaslatunk van, hogy mit szeretnénk látni a következő verzióban, vegye fel velünk a kapcsolatot az InDesign User Voice oldalán.