Ilyen lenne a Stranger Things a mesterséges intelligencia segítségével

  Egy fotós képzőművész, Antti Karppinen úgy döntött, újraálmodja a világhírű sorozat ikonikus jeleneteit, karaktereit az AI segítségével.

  leadkep_68.jpg

   

  A Stranger Things a Duffer testvérek által alkotott amerikai websorozat. Főszerepeiben láthatjuk például Winona Rydert vagy David Harbourt, emellett számos fiatal színész köszönheti a szériának az áhított világszintű hírnevet. A történet helyszíne egy fiktív amerikai kisváros, az indianai Hawkins. Az 1983 novemberében játszódó első évadban a város nyugalmát a 12 éves Will Byers eltűnése zavarja meg, amit további megmagyarázhatatlan események követnek.

  A nyolc epizódból álló első évad 2016. július 15-én jelent meg, most pedig május végén debütált a 4. évad, ami a Netflixen nézői rekordot döntött. Ez a népszerűség persze nem véletlen. Már az első évad is nagy elismerést kapott az 1980-as évek filmjeinek jellemzése, hangulata, színészete, zenéje, rendezése, írása miatt. Azóta pedig már 31 Primetime Emmy-díj jelölést szerzett, köztük a Legjobb televíziós drámasorozat kategóriában is jelölték, négy Golden Globe-díj jelölést is sikerült a bezsebelnie és megnyerte a Screen Actors Guild-díj szereplőgárda kiemelkedő alakításáért drámasorozatban díjat 2016-ban.

   

  kep1_58.jpg

  kep2_54.jpg

  kep3_41.jpg

   

  Nem meglepő, hogy művészek is reflektálnak a szériára. Antti Karppinen például a mesterséges intelligencia segítségével alkotott újra híres jeleneteket a Midjourney AI segítségével. A végeredmény fantasztikus lett, és számos hasonlóság felfedezhető az eredeti a Duffer testvérek által megálmodott képi világgal.

   

  kep4_31.jpg

  kep5_28.jpg

  kep6_23.jpg

  kep7_15.jpg

   

  További képekért kattints ide!