Így néznének ki ma a történelem nagy alakjai

  Számos híres történelmi jelentőségű személyről csupán szobrok, rajzok, festmények maradtak fenn, de hogy hogyan is nézhettek ki valójában, arról csak sejtéseink vannak. Egy dallasi grafikus, most megpróbálta megeleveníteni a régi korok nagy ikonjait!

  leadkep_47.jpg

   

  A fotográfia feltalálása előtt, a festők, szobrászok feladata volt, hogy egy-egy híres alakot megörökítsenek a jövő nemzedékei számára. Ezeken azonban rendszerint érezhető a kor stílusjegyeinek lenyomata, illetve sokszor a művész egyedi látásmódja is, így sokszor ezek az alkotások inkább egyfajta karikatúráknak tűnhetnek, mintsem realista portréábrázolásnak.

  Éppen ezért is van nehéz feladatunk, ha el akarjuk képzelni, vajon hogyan is nézhetett ki valójában például Da Vinci, vagy Nofertiti. Nos, egy dallasi grafikust, Becca Saladint mindig is lenyűgözte a történelem és a régészet, és úgy döntött, megpróbálja megalkotni a régi korok híres alakjait 21. századi külsővel.

  „Napi szinten grafikusként dolgozom, ezért az évek során sikerült egy elég magas szintű Photoshop tudást megszereznem. Mindig is az a típus voltam, aki kíváncsi volt, hogy valójában hogyan nézhetnek ki a történelmi személyiségek, sőt, arra is, hogy milyenek lennének, ha ma köztünk élnének - nyilatkozta Becca.

  Néhány évvel ezelőtt látott egy hasonló grafikai próbálkozást, és úgy döntött, ő maga is kipróbálja. Így jött létre a Royalty Now sorozat, amely azóta vírusként terjed az interneten. Fényképek, digitális utómunka és rajz kombinálásával Becca hihetetlenül modern és valósághű portré változatokkal áll elő. Ráadásul a régi viseletek nélkül, modernizált külsővel olyan hétköznapi megjelenést kaptak ezek a személyek, hogy a köréjük épült kultusz és legenda áradat már-már hihetetlennek és idegennek tűnik. Íme a sorozat néhány kiemelkedő képe:

   

  kep1_38.jpg

  (Augustus)

   

  kep2_34.jpg

  (Mona Lisa)

   

  kep3_22.jpg

  (Mária, a skótok királynője)

   

  kep4_18.jpg

  (Mozart)

   

  kep5_16.jpg

  (Jeanne d'Arc)

   

  kep6_13.jpg

  (Jane Austen)

   

  kep7_9.jpg

  (Charlotte Brontë)

   

  További alkotásokat itt találsz!