Így néznének ki kedvenc mesehőseink horror karakterként!

  Egy brazil művész megvalósította azt, ami legtöbbünknek valószínűleg csak a rémálmaiban bukkanhatna fel: vérfagyasztó köntösben álmodta újra kedvenc meséink karaktereit.

  leadkep (1)_2.png

   

  Gondolkoztál már azon, hogyan néznének ki kedvenc gyerekkori karaktereid, ha egy horrorfilmben szerepelnének? A Sao Paulóban élő Felipe Rui Fernandes brazil digitális művész nemcsak eljátszott a gondolattal, de a végletekig vitte az ötletet!

  Dohányzó Füles, vérengző Plútó, Micimackó arcát pedig bármelyik sorozatgyilkos megirigyelné. Ez csak néhány, Fernandes vérfagyasztó mesefiguráiból. De vajon hogyan jött a sorozat elkészítésének gondolata?

  “Mint sok más művész, engem is a való világ benyomásai inspiráltak a karaktereim megálmodására. Sokszor olyan részleteket is észreveszek, amiket más figyelmen kívül hagyhat, vagy nem látja a valódi szándékot a tartalom mögött. - nyilatkozta a művész, aki szerint, a mai világban lassan minden kedves és aranyos karakter valamilyen márka, vagy cég kampánykabalájává válik, akiknek az egyetlen szándéka az, hogy e kedves figurákon keresztül megcélozzák a fogyasztókat és “behúzzák őket a csőbe”. 

  Fernandes ezért választotta a mesehősöket. Szeretné felhívni az emberek figyelmét arra, hogy sokszor a legártatlanabbnak tűnő dolgok mögöttes, sőt ártó szándék is lapulhat.

  Emellett egyfajta felnőtt nézőpontot is képvisel. Hiszen gondoljunk csak bele, mennyi gyermekkorban varázslatosnak tűnő dologról vélekedünk már éppen ellenkezőleg idősebb korban?

   

  spongyabob.jpg

  Micimackó.jpg

  Füles.jpg

  plútó.jpg

  egér.jpg

   

  A teljes sorozatért kattints ide!