Így nézne ki a Szimpla, az A38 vagy a Dürer Kert saját söre

  Egy magyar grafikus álmodta meg a budapesti szórakozóhelyek saját söreinek dizájnját.

  01 sorok nyito.jpg

   

  „Budapest a kocsmák, bárok és romkocsmák városa.” - Ezzel a mondattal indítja egyik legújabb munkájának prezentálását a Robinson Cursor néven alkotó Csuth Péter. Az állításba persze bele lehet kötni, de akár örömünkre szolgál, akár nem, az tényként kezelhető, hogy fővárosunk komoly külföldi hírnévre tett szert ezen a téren. 

  A bárok tárháza végtelen, és legtöbbjüknek megvan a saját stílusa, hangulata és ez az, amit a magyar grafikus szeretett volna vizualizálni ebben a sorozatában. A Budapest Label Tour a főváros 14 különböző szórakozóhelyét járja sorra oly módon, hogy megragadja a helyek saját karakterét, és ezt önti át egy sörös dobozba. 

   

  03_47.jpg

   

  A főként a tipográfia eszközével operáló dizájn helyenként nagyon el lett találva, és elnézve az itthon is zajló kézműves sör forradalmat, bármelyiket el tudnánk  képzelni élőben is, még ha egy-két esetben nem is feltétlenül a sör az első ital, ami eszünkbe ötlik a dizájn láttán. 

  A grafikák ereje a hangulat mellett az apró részletekben rejlik és nagyon kíváncsiak lennénk, hogy mit szólna a Dürer Kert a Pogo IPA-hoz vagy a Kertem szívesen árulná-e a Platanus névre keresztelt búzasörét.

  Összegyűjtöttük Nektek az elkészült grafikák egy részét, de érdemes ellátogatni a korábban már boros címkéket is tervező alkotó Behance oldalára, ahol a teljes sörpaletta mellett egyéb nagyszerű munkákkal is találkozhattok.

   

  02_55.jpg

   

  04_50.jpg

   

  05_44.jpg

   

  06_36.jpg

   

  07_29.jpg

   

  08_24.jpg

   

  Te melyiket választanád?