Így néz ki 30 nap alatt, 30 karakter egy grafikustól

  30 napos kihívás, nagyszerű eredményekkel

  01 nyito.png

  Ha az ember kreatív szakmában dolgozik, akkor bizony tudja, hogy vannak időszakok, amikor egyszerűen nehezen jön az ihlet. Ilyenkor persze érdemes a sablonokhoz nyúlni, hátha az majd megindítja a fantáziát, de ez sem mindig működik. Vannak akik könnyebben túllendülnek ezen, vannak akik nehezebben, és vannak olyanok is, akik egészen máshogy reagálnak a kretativitás hiányára. A most bemutatandó, Peruban élő grafikus, Nathaniel Rueda az utóbbi csoportba tartozik, hiszen amikor ősszel kisebb alkotói válságba került, úgy döntött, hogy kihívja saját magát.


  A kihívás lényege az volt, hogy 30 nap alatt 30 különböző karaktert rajzol meg és kelt életre. A semmiből kitalálni egy-egy karaktert nem egyszerű, egy hónapon keresztül pedig minden nap megcsinálni ugyanezt még nehezebb, még akkor is, ha az embert olyan sok dolog inspirálja, mint Nathanielt. A perui grafikus tehát minden nap fogta a Wacom tábláját, és elkezdett rajzolgatni, hogy aztán az Adobe Photoshop segítségével létrejöjjenek a különböző karakterek.

  Az ötleteket rengeteg helyről merítette, így például hatással volt rá a zene, a perui kultúra, a japán kultúra, a robotok, a vallás, a természet és még a divat is. Ezek egyvelegéből születtek meg a stílusra hasonló, azonban összességében nagyon is különböző karakterek.

  A grafikus szabadidejének nagy részét felemésztette ez a munka, azonban utólag abszolút pozitívan élte meg a dolgot, hiszen azt állítja, hogy azóta is bármikor visszanyúlhat az elkészült munkákhoz, illetve ahhoz a tényhez, hogy akkor is tudott jó dolgokat alkotni, amikor az ihlet éppen elkerülte.


  Összeszedtünk nektek néhányat a 30 karakter közül, de az összeset megtekinthetitek Nathaniel saját Behance oldalán.

  02.png

  03.png

  04.png05.png06.png07.png08.png09.png