Így mutatnának a szuperhősök átlagos testben

  A Bulimia.com úgy döntött, megmutatja, hogyan is festenének kedvenc képregénykaraktereink, ha kivételesen nem tökéletes külső adottságokkal lennének megáldva. Vajon akkor is hinnénk világmegváltó erejükben?
   

   

  keplead_0.jpg

   

  Mit is várunk tulajdonképpen egy szuperhőstől? Azt, hogy legyen önfeláldozó, bátor, minimum legyen egy szuperképessége, és persze minden küzdősport a kisujjában legyen. Ja és még valami, tökéletes megjelenéssel kell rendelkeznie. Tény, hogy ez az elvárás alapvetően nem biztos, hogy bennünk, nézőkben fogant meg először, ám a kezdetektől így lettek ábrázolva ezek a csoda emberek, így hát a tökéletes külalak egybeforrott velük a képzeletünkben.

  Hatalmas izomzat, tökéletes arcél, vagy hihetetlenkarcsú derék és mellé szép méretes dekoltázs… Tényleg ezekre a túlzásokra van szükségünk, ahhoz, hogy elhiggyük, hogy valaki képes megmenteni minket a gonosz ellenségtől? Vagy rábíznánk az életünket egy olyan szuperhősre, akinek például van egy kis pocakja, esetleg testén nem kivehető az emberi izomzat megjelenésének összes lehetséges formája?

   

  kep01_3.jpg

   

  A Bulimia.com úgy döntött teszteli a képregény rajongókat, és „fordított Photoshoppal” dolgozva, elkészítette a leghíresebb képregényborítók szuperhőseit, az átlagos amerikai ember testfelépítésével. A grafikai program segítségével megnövelték a szuperhősök bizonyos méreteit, így kreálva nagyobb combokat például Wonder Woman-nek, kisebb melleket Macskanőnek, de Batman is lágyabb arcélet, és kissé szélesebb felsőtestet kapott. A digitális utómunkát olyan ügyességgel módosították, hogy teljes mértékig igazodik a rajzok stílusához, és szinte észrevehetetlen, melyik is volt az eredeti kép.

  „Ha az emberi test realisztikus ábrázolásáról van szó, ezek a hősök láthatóan távol állnak a valóságtól. Függetlenül attól, hogy milyen szuperképességgel rendelkeznek, testfelépítésük olyan határokat lép át, amely anatómiailag elképzelhetetlen.” – írják a sorozat megálmodói.

   

  kep03_3.jpg

   

  Az 50-es 60-as években jelentek meg először a szuperhős megformálások a filmvásznon. Ám a színészek sokkal inkább feleltek meg az akkori kor ideáljainak, mint a képregényekben látott már-már irreális alakú szereplőknek. Az első Superman, Kirk Alyn például széles vállakkal és szélesebb csípővel is rendelkezett, inkább volt mondható négyzet alakúnak, mint a tökéletesnek mondott V-nek. Miért ne lehetne ezt a képregény kockákon is így megjeleníteni? 

   

  kep04.jpg

   

  Végül a digitális fotósorozat konklúziójaként azt állapították meg az oldal szerkesztői, hogy ha a sokak által imádott szuperhősök átlagosabb alakkal rendelkeznének, talán mi nézők is jobb érzéssel forgatnánk a képregények lapjait, és talán nem kezdenénk a külsőségekről olyan ideálokat kreálni, amit lehetetlen elérni. Végső soron, nem az az igazi hőstett, ha valakinek szuper képessége van, és úgy néz ki, mint ezek a rajzolt figurák, hanem az, ha valaki képes úgy élni, hogy tiszteletben tartja a testét és mindent megtesz az egészségéért.

   

  kep05.jpg

   

  kep06.jpg

   

  kep07.jpg

   

  Ha érdekel az egész sorozat, kattints a linkre!

  Forrás: Bulimia.com, boredpanda.com