Így mutatnának a Disney hősök divatmodellként

  Kolumbiai illusztrátor mutatta meg, hogyan képzeli Hófehérkét vagy Aladdint divatdiktátorként.

  01 nyito_3.png

   

  Mára felnőtt több korosztály is, akinek gyermekkorában a Disney mesék szolgáltatták a kikapcsolódást és sokukban mély nyomott hagytak a rajzolt vagy éppen animált karakterek. Éppen ezért hálás téma egy grafikusnak a Disney világ felelevenítése, azonban Dave Salamanca, a kolumbiai művész nem is ezért, hanem sokkal inkább saját rajzfilm passziója miatt készítette el legutóbbi sorozatát.

  A témát már rengetegen körbejárták, ő azonban igyekezett valami olyat mutatni, ami egyszerre új, naprakész de közben mégis feleleveníti az emberek emlékeit. Így jött az ötlet, hogy az ismertebb, majd később a kevésbé ismert Disney karaktereket felöltözteti úgy, mintha azok a New York-i divathétre készülnének.

  Így készült el Hamupipőke, Hófehérke, Mulan vagy hogy a „gazembereket” is említsük, Hook kapitány, Ursula és Hádész „újraöltöztetett” képe. Dave az elkészített munkáknál igyekezett a karakterek jellemvonásait is megjeleníteni azok ruházatában, illetve a megrajzolt hősöket fotózott környezetbe helyezte, így téve teljesebbé a hatást.

  A rajzok kifejezetten jól sikerültek a kolumbiai művész számára, aki az egyetem előtt, hobbiként kezdett foglalkozni a grafikai eszközök megismerésével, majd pedig Buenos Airesben, az egyetemen tanulta a szakmát.

  A rajzolás és a Disney továbbra is a két legfontosabb hobbija, és amellett, hogy ezt a kettőt hozza össze ebben a sorozatában is, saját bevallása szerint a cél az volt, hogy az emberek nevessenek egy kicsit az egyszerű dolgokon is.

  Összegyűjtöttünk néhány képet a sorozatból, ha pedig érdekel az összes fotó, akkor látogassatok el a BoredPanda oldalára.

   

  02 (2)_0.jpg

  03 (1)_2.jpg

  04 (2)_0.jpg

  05 (1)_1.jpg

  06 (2)_0.jpg

  08 (2)_0.jpg

  09 (1)_0.jpg

  10 (1).jpg