Így lesz neonlámpa egy Air Max-ből

  Nagyszerű munkák a motion design világából

   

  01 nyito.jpg

  Edouard Molinari egy francia motion designer és art director, amit magyarra fordítani elég nehéz (mozgás-dizájner és művészeti vezető), és talán nem is érdemes, a lényeget anélkül is megkapjuk, főleg ha tüzetesebben megvizsgáljuk a most bemutatandó munkáit.
  A párizsi illetőségű fiatal művész imádja a dizájn világát, az illusztrálást és az animációk létrehozását, ami azonban ennél is fontosabb, ért is hozzá. Edouard saját bevallása szerint mindig szeret érzelmeket tenni a munkájába, és ezt tette akkor is, amikor a világ egyik legismertebb sportcipő családját, a Nike által 1987 óta forgalmazott Air Max-et választotta következő projektje tárgyaként. Különösebb célja ezen túl nem is nagyon volt, szeretett volna egy olyan projektet magának, ami érdekli, és szabadidejében fejlesztheti vele saját magát is.

   

   

  Az ötlet, ahogy az a videón is látszik egyszerű. Neon fényreklámot csinálni a híres cipőből. Ehhez meg kellett rajzolnia az alapot, hogy aztán különböző színeken világításra bírja az illusztrációkat. Habár a munka még csak kezdeti fázisban tart, így is kifejezetten látványos, azonban ha meg szeretnénk nézni, hogy mennyire látványos lehet majd később, akkor érdemes rápillantani Edouard többi munkájára is.

   

  Ebben a videóban a folyamatban lévő projektjeibe pillanthatunk bele, amiben láthatunk pláza látványtervtől kezdve, papírrepülőkön keresztül, mozgó infografikáig mindent, ami csak szem-szájnak ingere.
  A francia art director munkái során a Cinema Maxon 4D szoftvert használja leggyakrabban, így ezt a videót akár a Cinema 4D népszerűsítésére is használhatná, hiszen rengeteg lehetőség felrejlik benne, amelyek kiaknázásához persze komoly tudásra van szükség.
  Edouardnál úgy látszik, hogy mindez összeállt, így mi kíváncsian várjuk a befejezett Air Max projektet, illetve a művész többi munkáját is.

  02.jpg

  03.jpg

  05.jpg

  04.jpg