Így kéne kinézniük a világ legismertebb logóinak?

  Viccesen őszinte logóvariációk egy svéd grafikustól

   

   

  01 nyito.jpg

  Néha elég egy jó projekt, hogy az ember híres legyen. A most bemutatandó svéd grafikusra akár ezt is el lehetne sütni, azonban ha részletesen megnézzük a munkásságát, akkor láthatjuk, hogy nem a véletlen műve az, hogy ennyien hallottak már róla.
  Viktor Hertz Svédországban, Uppsalában született, és 2009-ben kezdett el foglalkozni a grafikai programok használatával. Nagyjából egy évvel később szabadúszóként el is kezdte hasznosítani a megszerzett tudását, azóta pedig befutott grafikusnak mondhatja magát, akinek 2014-ben saját kiállítása is volt. A 2010-es évek elején több grafikai díjat is nyert, így a referencia már adott volt, hogy komolyabb cégek is megkeressék őt megbízásokkal. Viktor ily módon dolgozott már többek között az Ikea, a Greenpeace vagy a Ray-Ban számára is, azonban az igazi népszerűséget egy saját maga szórakozására készített projektje hozta meg.
  Az Honest Logos névre keresztelt képsorozatában a világ legismertebb logóit vette górcső alá, majd pedig készítette el őket olyan változatban, ahogy szerintük ki kéne nézniük. A logók újragondolása jelen esetben azonban nem igazán grafikai, hanem sokkal inkább jelentés szempontjából történt, azaz a Viktor által elkészített logók azt mutatják, amit a társadalom nagy része, illetve Viktor gondol az adott márkáról. Így lett a YouTube helyett CatVideos, a Calsberg helyett Calories vagy a Marlboro helyett Moneywaster.
  A svéd grafikus Adobe Illustratorban készítette el a logókat, és a megvalósításnál nagyon jól odafigyelt a megfelelő fontok, színek és arányok használatára, így a logók akkor is felismerhetők, ha adott esetben a felirat szövege jelentősen el is tér az eredetitől.
  Összeszedtünk nektek néhányat a „felújított” logók közül, ezeket lentebb láthatjátok, viszont ha megnéznétek a három részes képsorozat összes részét, vagy Viktor egyéb, megrendelésre készült munkáit, akkor látogassatok el a weboldalára.

  02.jpg

  03.jpg

  04.jpg

  05.jpg

  06.jpg

  07.jpg

  08.jpg

  09.jpg

  10.jpg

  11.jpg