Hogyan tervezzünk jó rajzfilmkaraktereket?

  Homer Simpson karakterét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, ám ennek és számos másik karakternek a megalkotása mögött komoly tudatos tervezés húzódik. Most megtudhatod, hogy milyen szempontok szerint érdemes végezni ezt a tervezést.

  A grafikus szakmában finoman szólva jártas Brent Noll és Maximus Pauson, a BaM Animation elnevezésű YouTube csatornán egy videójukban egy jó rajzfilmkarakter három alapelemét boncolgatják. Ezek a sziluett, a használt színek palettája és a karakter megfelelő elemeinek felnagyítása. Azok a karakterek, amelyek ezen szempontok szerint jól vannak elkészítve, bármely művészi stílusban könnyen felismerhetőek.

   

  2_4.png

   

  Az alábbi videóban a két grafikus ikonikus karakterek kinézetét elemzi a fenti szempontok alapján, továbbá a nézőik által beküldött munkákon megmutatják, hogy pár egyszerű módosítással milyen nagy előrelépést lehet elérni a vizuális kommunikációban.

   

   

  A videóból te is könnyen megtanulhatod, hogyan kapcsolódnak a formák, a színek és a már említett bizonyos fokú túlzások a karakterek megtervezéséhez. Ha pedig még több segítségre van szükséged, küld el nekik a saját rajzodat és talán a következő videójukban kifejezetten a te alkotásoddal is foglalkoznak majd!

  Ha pedig szívesen böngésznél a Wacom szuper termékei között, akkor itt van rá lehetőséged!