Híres festmények főszereplőiként elevenednek meg kedvenc Disney karaktereink!

  Egy spanyol grafikus ötvözte két szenvedélyét és egy különleges sorozatot alkotott. Képein a festőművészet remekei találkoznak kedvenc meséink ikonikus karaktereivel.

  leadkep_49.jpg

   

  A festőművészet leghíresebb alkotásaira sokan emlékezhetünk, azonban a digitális világ elterjedésével egyre inkább feledésbe merülhetnek az igazi klasszikus alkotások. Egy spanyol grafikus és illusztrátor, Carlos Gromo most úgy döntött, tesz valamit azért, hogy népszerűsítse ezeket a csodálatos műveket, és emlékeztessen minket arra, mennyire értékes festmények születtek az elmúlt évszázadok alatt.

  Ennek érdekében igazán különleges képeket alkotott meg és a festmények világát, jól ismert Disney karakterekkel ötvözte. Teszi mindezt olyan ügyességgel és kreativitással, mintha kedvenc mesehőseink mindig is ezeken a képeken szerepeltek volna.

  “A fő célom az, hogy segítsek a művészettörténet nagyjait ismertebbé tenni. Sok nagyszerű műalkotás létezik, melyek talán nem is annyira ismertek a köztudatban. Talán ezekkel a képekkel hozzájárulok, hogy sokakhoz eljussanak ezek a műremekek.

  Carlos számára mindig is az alkotás volt az az eszköz, amivel kifejezi önmagát. Álma pedig az, hogy az egész életét végigkísérő hobbi lehessen a munkája is. Képzőművészetet tanult, majd grafikai tervezést, mára pedig igazán kiemelkedő a szakmájában. Ám ennek is megvannak a hátulütői:

  "Azt hiszem, az illusztrációk készítésénél a legnehezebb dolga az, hogy minden nap meglepetést tudjunk okozni. Ha valakinek ez a munkája, és állandóan ezzel foglalkozik, használja a kreativitását, a következő alkotáson való gondolkodás mindig kihívássá válik.

  Legújabb sorozatában maximalizmusa is kiütközik. Számtalan skiccet, vázlatot készít a mesekarakterekről, mielőtt azokat véglegesen elhelyezi egy-egy festményen alapján, Van, hogy akár hónapokig is dolgozik egy alkotáson.

   

  kep1_41.jpg

  kep2_36.jpg

  kep3_23.jpg

  kep4_19.jpg

   

  Carlos Gromo sorozata többek között arra is rávilágít, hogy mint a digitális, mind a klasszikus művészetnek a mai napig helye van világunkban, és fontos, hogy erre az egyensúlyra figyeljünk.

  További képekért katt ide!