Gyermekek dinoszaurusz rajzai kelnek életre grafikákon

  Paleontológus elemezte a gyermekek rajzai alapján készült dinoszauruszokat

  01 nyito.png

  A gyermekrajzok életre keltése Adobe Photoshop vagy más grafikai eszközök segítségével nem feltétlenül új történet, hiszen több lelkes apuka is próbálkozott már hasonlókkal, illetve mi is írtunk már olyan projektről, ahol gyermekek által firkált szörnyetegeket rajzolt újra digitálisan néhány grafikus, hogy aztán könyvben is kiadja ezeket. A most bemutatandó projekt is hasonló alapokon fekszik, a kitalálók azonban szerettek volna egy érdekes csavart vinni a történetbe, a digitálisan elkészített dinoszauruszok bírálatára felkértek egy paleontológust.

  A Kids vs. Paleontologist névre hallgató projekt szervezői első körben összegyűjtötte gyermekrajzokat, amelyeken érdekes, és kizárólag a gyermekek fantáziájában élő dinoszauruszok vannak, majd pedig ezeket digitális formába öntötték. Az öröm persze már ekkor is nagy volt a fiatal alkotók körében, azonban projekt nem állt meg itt, hiszen ezek után felkérték őket, hogy magyarázzák el, pontosan mit is tudnak az általuk elképzelt dinoszauruszok. A gyermekek rajzait és leírását eljuttatták egy nemzetközileg is elismert skót paleontológusnak, Dougal Dixon-nak, aki minden tudását bevetve magyarázta el, hogy az elképzelt állatok létezhettek-e egyáltalán, illetve vannak-e olyan leletek, amelyek hozzájuk hasonló őslényekről tanúskodnak.


  A végeredmény egy nagyszerű projekt lett, amelyben találkozhatunk olyan, digitálisan is elkészült dinoszauruszokkal, mint a csillagokat a bőrén viselő „Comotriceratrops”, a havat imádó, de zsiráfra hasonlító Polyosurussunyus Bananashaurus vagy éppen a kétfejű Two-O-Saurus, amelyhez hasonló őslény létezésére utaló maradványokat valóban találtak Kínában.
  Nézd meg a projekt képeit lentebb görgetve, vagy látogass el a weboldalra, ahol részletesen elolvashatod az elképzelt állatokhoz tartozó leírást a gyerekek és a paleontológus szemszögéből is.

  02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg