Fedezd fel a YouTrack-ben rejlő lehetőségeket!

  A JetBrains YouTrack egy intelligens hibakövető és projektmenedzsment eszköz fejlesztőcsapatoknak. Most megmutatjuk, hogy milyen szuper funkciókkal segíti a felhasználókat!

  leadkep_15.png

   

  A YouTrack egy egyszerű, de hatékony IT menedzsment megoldás, amelyet a JetBrains fejlesztett ki, és ami egyesíti a kereskedelmi böngészőalapú hibakövetőket, a kérdés követést és a projektmenedzsmentet egy csomagban. De lássuk, milyen funkciókban számíthatunk rá!

   

  Egyszerű és hatékony keresés

  A YouTrack keresőmezőben ugyanúgy kereshetünk, mint a Google felületén, ráadásul még szövegkiemelést és javaslatokat is kapunk a keresésesek hatékonyabbá tételének érdekében. Így az esetleges problémákat pillanatok alatt megtalálhatjuk, és figyelmünket a konkrét feladatok felé fordíthatjuk.

   

  Csapatmunka és problémamegoldás

  A hatékony YouTrack utasításokkal párhuzamosan akár több problémát is megoldhatunk egyszerre. Például megjelölhetünk 10 különböző hibát a fejlesztés során, felállíthatjuk ezek prioritást, és meghatározhatjuk, hogy az egyes hibák mely programverzióra lesznek hatással.

  Az agilis projektmenedzsment hatékony módon segíti megtervezni, megjeleníteni és irányítani a fejlesztő csapatok munkáját, a Scum és a Kanban módszertanok teljes körű támogatása mellett.

  Az irányítópulton futó modulok segítségével jelentősen felgyorsíthatjuk a hétköznapi folyamatokat. Ezzel az IT-menedzsment megoldással a felhasználók betekintést nyerhetnek és nyomon követhetik a projektek előrehaladását, ezáltal segítve a hatékonyabb stratégiák kialakítását. Ebben segíthetnek minket grafikonok, naptárak a legfontosabb dátumok kiemelésével, értesítési feedek, időkövetési statisztikákat és még sok más widget, melyek teljes listáját a JetBrains Marketplace-en találhatjuk meg.

   

  kep1_12.png

   

  Irányítópult létrehozása és beállítása

  A létrehozási és beállítási eljárás minden irányítópult esetében ugyanaz. Miután létrehoztuk, konfiguráljuk a láthatóságát, majd hozzáadjuk a kívánt widgeteket. Ezek azok a beépülő modulok, amelyek megjelenítik az információkat a falon. Minden widget saját beállításokkal rendelkezik, amelyek segítségével testreszabhatjuk, hogy mit is jelenítsen meg pontosan.

  Fontos tudni, hogy minden beépülő modul csak a meglévő tartalmat jeleníti meg. Így miután kiválasztottuk a megfelelő widgetet, létre kell hoznunk a felületen és konfigurálnunk a Jelentések menüpontban.

   

  kep2_8.png

   

  Érdemes kísérletezni a különböző widgetekkel és beállításokkal, hogy az igényeinek leginkább megfelelő irányítópultot hozzuk létre.

  Lehetőség van például egy olyan kezelőfelület létrehozására, amely vezetői összefoglalóként szolgálhat, és megmutatja a cég összes projektjének állapotát, emellett segíthet kiemelni például azokat a szűk keresztmetszeteket, amelyek további vizsgálatot igényelhetnek a csapataink szintjén.

  További hasznos tippekért kattints ide!