Federico Bambina a kiszámíthatatlan lehetőségek szépségét tárja elénk

  Az olasz grafikusnak az a heppje, hogy mindenről épületek jutnak az eszébe és azokból kiindulva izgalmasabbnál izgalmasabb sorozatokat készít.

  leadkep (1)_16.jpg

   

  Federico Babina illusztrációit nézve egy dolog biztosan kiderül, hogy a képzeletnek semmi sem szabhat határt, mert nincs olyan művészeti terület, amivel az építészet ne érintkezne. 

  Az olasz művész az építészeti tudását és tapasztalatait grafikai illusztrációkba olvasztja, ami különleges digitális alkotásaiban nyilvánul meg. Főleg ikonikus építész karaktereket, híres művészeket, ismert építészeti remekműveket ábrázol sorozataiban, melyek címeiben is szerepel az ’archi’ előtag, utalva az építészeti gondolat megjelenésére.

  A szériák darabjai együtt alkotják meg a koncepciók lényegét, és adnak formát az ötletnek. Művei megmutatják nekünk mennyire koherens a művészet és az építészet viszonya.

   

  kep1 (1)_11.jpg

   

  Az ARCHITHEOREM névre keresztelt új sorozatán keresztül, különféle illusztrált kompozíciókban megjelenítve a kiszámíthatatlan lehetőségek szépségét kutatja. A végső megvalósítás egy téglalap alakú dobozként jelenik meg, amely három egyenlő részre van osztva. Ezek mindegyike geometrikus mintákkal van ellátva. A művész három ilyen különböző játékot létrehozva megvizsgálja a lehetséges kimenetelek számát, a modularitást és a köztük lévő kapcsolatot.

   

   

  Az építészet világa is egy olyan kódokból álló univerzumnak felel meg, amely képes megváltoztatni és folyamatosan módosítani saját jelentését és kifejezésmódját. Ebben az összefüggésben született meg az ARCHITHEOREM, amely a geometria, a matematika, és a kombinatorika szabályain és sémáin alapul.

   

  kep2 (1)_7.jpg

  kep3_33.jpg

   

  A teljes sorozatért kattints ide!