Face ID működési probléma a legújabb iOS frissítést követően

    Több felhasználó is jelezte, hogy a legutolsó iOS-frissítést követően nem működik megfelelően az iPhone arcfelismerési funkciója.

    Néhány napja már lehet frissíteni az iOS 11.2-re, azonban lehet, hogy rosszul jártak azok az iPhone X-tulajdonosok, akik rögtön  frissítettek. Többen is jelezték, hogy a frissítést követően  nem működik a Face ID – számolt be a 9to5 Mac. Ez azért is nagy probléma, mert a jubileumi iPhone-nál a Face ID jelenti a fő azonosítási lehetőséget.

    image_0.jpg

    Az iOS 11.2 fontos változásokat hozott, támogatja az Apple Pay Casht, gyorsabb vezetéknélküli töltést tesz lehetővé, valamint rendkívül gyorsan kijavította az Apple a december 2-i hibát. Sajnos azonban a frissítéssel együtt előjött a már említett Face ID-probléma, bár voltak olyan felhasználók, akinél egy újraindítás megoldotta a hibát.

    Az iPhone X újraindításának részletes lépéseit összefoglalta az Apple a támogatói oldalán. Ha ez nem működik, akkor a gyári visszaállítást javasolják, azonban ha továbbra is fennáll ez a hiba, akkor az Apple-hez vagy pedig ahhoz az üzlethez kell fordulnunk, ahol a készüléket vásároltuk.