Ezek az újdonságok várnak a Lumion 11-ben!

  Ropogó tűz a kandallóban? Esőcseppektől csillogó ablaküveg? A Lumion 11-ben mindez már nem lehetetlen, ha építészeti tervek megvalósításáról és bemutatásáról van szó. Most összegyűjtöttük, mennyi újdonság vár még rád a szoftver legújabb verziójában!

  A program fejlesztői az építészek igényeire szabva újították meg a Lumiont. A szoftver segítségével életet lehelhetünk CAD modelljeinkbe. A munka igazi élménnyé válik, hiszen az all-in-one 3D renderelési megoldásnak köszönhetően azonnal láthatjuk a végeredményt.
  És ez még csak a kezdet! 

  Először használjuk a Lumion-ot? Ez sem jelenthet problémát! Bár a szoftver használata, kialakítása révén rendkívül hamar elsajátítható, az új programon belül most találunk egy oktatóanyagot, melynek segítségével ez a rövid idő is minimalizálódik.

   

   

  És most nézzük, még milyen funkciók várnak ránk a programban!

  Az egyik újítás az ortografikus nézet, ami látványos animációkkal, nézetekkel csökkenti az alaprajzok és szakaszrajzok létrehozásához szükséges erőfeszítéseket. Az Építési fázisok animációja (Animated Phasing) segítségével pedig megmutathatjuk, hogyan kapcsolódnak össze épületterveink részei.

  A Lumion 11 már rendelkezik RAL színválasztóval is, amely megkönnyíti a pontos szín kiválasztását az európai színszabványhoz mérten. Az új, magas minőségű előnézetek pedig lehetővé teszik, hogy láthassuk terveink végleges vagy effektelt verzióját, mielőtt még megnyomnánk a render gombot!

   

   

   

  A szebb megjelenés elérése érdekében számos előre konfigurált effekt kombináció közül választhatunk, amikkel pillanatok alatt tehetjük professzionális megjelenésűvé a készülő bemutatót.

  A program által biztosított kísérleti neurális hálózattal a legnagyobb festőművészek (Monet, Kandinszkij, Picasso és mások) stílusában renderelhetjük le a látványképeket, amik még élethűbbé válhatnak a rendkívül részletes árnyékok alkalmazásával. 

  Az OpenStreetMap segítségével bármilyen helyszínt kiválaszthatunk a Földön, amit aztán 3D-s környezetként megjeleníthetünk a Lumionban.

   

  kep1_lumion11.jpg

   

  A Pro verzióba több, mint 400 új objektum került, a Standarba pedig 108. Ráadásul az előbbiben olyan új effektusokkal dolgozhatunk, mint a Rain streaks – esőcseppek/víz animációja az ablaküvegen, Volumetric fire – valósághű tűz effektusok vagy a Metallic car shader – részletgazdagabb autó renderelés.

  A program 11-es verziója Standard és Pro verzióban is megvásárolható. A Lumion Standard kiadása korlátozott anyag és modell könyvtárral és kevesebb funkcióval rendelkezik, azonban kisebb építész és vizualizációs irodáknak tökéletes választás lehet. A Pro kiadás sokkal több lehetőséget kínál a valósághűbb környezet és animációk létrehozásához.

  A Lumion professzionális szoftvereiről itt olvashatsz bővebben!