Ez történik, ha selfie bottal helyettesítjük a fegyvereket a filmekben

  Vicces képsorozat photoshopperektől

  01 nyito_1.jpg

  A selfie bot a 2014-es év nagy durranása volt, akkor rengetegen kétkedve fogadták a hiánypótlónak szánt találmányt, mára azonban teljesen megszokott és hétköznapi, hogy az emberek a nyaralásra, bulira, vagy egy egyszerű sétára is magukkal viszik az okostelefonokhoz csatlakoztatható karhosszabbítót.

  A selfie szót 2013-ban választotta a brit Oxford-szótár szerkesztőbizottsága az év szavának, és habár a hozzá szorosan kapcsolódó selfie-bot ekkora sikereket nem ért el, abban bizonyosak lehetünk, hogy rengeteg embert megihletett, ráadásul nem is csak a fotózás, hanem a fotómanipuláció világában is.

  A Make Selfies, Not War („Selfiezz, ne háborúzz”) kifejezés már korábban is felbukkant többféle kontextusban, azonban igazán idén került be a köztudatba, amikor is néhány photoshoppernek köszönhetően új értelmet nyert. Az általuk kigondolt alapkoncepció, hogy híres filmekben helyettesítsék a fegyvereket selfie botokkal. Az ötlet nagyszerűsége miatt ezt a koncepciót szinte bármelyik akciófilmre rá lehet húzni, így a lehetőségek tárháza végtelen. A néhány sikeres és virálisan terjedő kép hatására rengetegen készítettek hasonló képeket, és még ha sok esetben a fotómanipuláció minősége bőven hagy maga után kívánnivalót, az alapötlet felülírja az összhatást.
  A sorozatból természetesen nem hiányozhatnak olyan klasszikusok, mint a Matrix, a Ryan közlegény megmentése, a Tarantino remekművek vagy a megszokottól kissé eltérően varázspálcát selfie bottal helyettesítő Harry Potter sem. Ezzel együtt úgy gondoljuk, hogy Arnold Schwarzenegger kezében áll legjobban a selfie bot, de te is eldöntheted magadnak, hiszen összegyűjtöttünk nektek néhány képet a sorozatból.

  02_10.jpg

  03_8.jpg

  04_8.jpg

  05_5.jpg

  06_6.jpg

  07_3.jpg

  08_3.jpg

  09_2.jpg