Ez történik, ha egy kreatív ügynökségnél túl sok a szabadidő

  Nagyszerű projekt egy gyermekkori álom megvalósításához

   

  01 nyito.jpg

  Talán nem lepünk meg senkit, amikor azt állítjuk, hogy a kreatív ügynökségekben általában kreatív emberek dolgoznak. A kreatív embernek pedig ha éppen nincs konkrét munkája, túl sok a szabadideje, akkor kreatív ötlettel áll elő, hogy elüsse azt.
  Az Sydneyben található Visual State ügynökségben ez a „probléma” állt fent nemrégiben, azonban a helyzet egy ebéd mellett folytatott, nagyon egyszerű párbeszéddel meg is oldódott.

  • Soha sem volt modellvasutam gyermekkoromban.
  • Micsoda? Kéne szerezned egyet!
  • Inkább csinálok egyet!

  A folytatást persze nem úgy kell elképzelni, hogy egy grafikus dizájner elkezdett apró alkatrészeket szerelgetni, hanem sokkal inkább úgy, hogy megnyitotta Maxon Cinema 4D programot, és munkához látott. Ez a grafikus, nevezzük nevén, Ican Connor igencsak elismert név a szakmában, dolgozott már a Nestlé, a Google, az Asics, a Nurofen vagy éppen a Commbank számára is, azonban úgy tűnik, a munka mégsem kötötte le teljesen az idejét, így nekilátott a kisvonat projektnek.
  Ha már nekikezdett, akkor természetesen célokat is kitűzött maga elé, így a projekt fő irányvonala, a saját modellvasút létrehozása mellett az erős kompozíció és a mozi-szerű megvilágítás elérése volt. A projekthez Ian stock fotókat és egy pilóta-pingvint is beszerzett, hogy a technikai feltételekkel ne nagyon kelljen foglalkozni, jusson idő a kreatív munkára.
  A vonat alapjait, ahogyan már említettük, Maxon Cinema 4D segítségével készítette el, a renderelést pedig a Redshift nevű szoftverre bízta. Ezek után jöhetett egy kis utómunka Photoshopban, hogy elérjék e kívánt hatást, majd amikor a nagyszerű kisvonat elkészült, újra a munkahelyi projektek felé terelte a fókuszt.
  Lentebb láthatjátok a vonat részleteit, de mindenképpen azt javasoljuk, hogy látogassatok el az ausztrál grafikus weboldalára, ahol igazán nagyszerű 3D munkákkal találkozhattok.

  02.jpg

  03.jpg

  04.jpg

  05.jpg