Elkészült az „okos-betűtípus”, ami írás közben változik

  Minden szó igazi mestermű a Futuracha használatával

   

  01 nyito.png

  Ma már, köszönhetően többek között a Google-nek is, rengeteg open sans betűtípust használhatunk grafikai munkáinkhoz, és persze vannak olyanok, amelyekért fizetnünk kell, ha kereskedelmi célokra szeretnénk használni őket. Ezen utóbbiak között azért jóval nagyobb a választék, illetve jelentősen több az igazán egyedi betűtípus, ezek közé tartozik a most bemutatandó is.
  Köszönhetően a készítőinek, a Futuracha Pro egy olyan betűtípus, amihez foghatót még nem nagyon láttunk, ezért is gondolták már rengetegen úgy, hogy megéri az árát. Ha nem is feltétlenül illik minden dizájnhoz, van egy olyan egyedi tulajdonsága, ami miatt mi is érdemesnek találtunk írni róla. A Futuracha Pro különlegessége abban rejlik, hogy írás közben változnak a betűk, annak megfelelően, hogy milyen másik betű követi őket. Ezáltal változnak a szavak is, így szinte minden szöveg abszolút eltérő és egyedi lesz.
  A Futuracha projektjét 2012-ben kezdte el egy görög dizájner csapat, akik a Holy névre hallgatnak. A nagyszerűen megrajzolt betűk mindegyike több formában készült el, és raw formátumban lehetett letölteni őket, hogy aztán ezeket felhasználva rakhassa össze mindenki a számára megfelelő szavakat. Az ötlet ezután jött, hogy automatizálni kéne folyamatot, hogy szinte bárki használhassa a betűtípust. A megvalósításhoz az utóbbi időben igen népszerű közösségi finanszírozást választották, és ez be is jött, hiszen az előre kitűzött 4000 dolláros célt mintegy 2160%-al túlteljesítették az Indiegogo-n.
  Ennek megfelelően el is készült a Futuracha Pro, amelynek a működését ti is megnézhetitek az alábbi videón, illetve képeken.  Ha téged is érdekelne a betűtípus gyakorlati alkalmazására, akkor látogass el a Holy weboldalára, ahol rögtön a főoldalon megtalálod a Futuracha projektet, illetve a betűtípus megvásárlására vonatkozó linket is.

  02.gif

  03.jpg

  04.jpg

  05.jpg

  06.jpg