Egy magyar grafikus világkörüli munkái

  Kovács Lehel azon kevés hazai illusztrátor közé tartozik, kinek munkái sikerrel jelennek meg rendszeresen nagy nevű magazinokban, nem csak hazánkban, hanem külföldön is. Az elismert alkotó most egy saját projekttel rukkolt elő, amit Verne híres regénye, a 80 nap alatt a Föld körül inspirált.

  leadkep_51.jpg

   

  Kovács Lehel olyan neves magazinoknak is dolgozott már, mint a The New York Times, a The Economist vagy a Los Angeles Times. 2008-ban beválasztották munkáját az Egyesült Államok egyik legismertebb grafikai évkönyvébe, az American Illustration-be.

  Jelenleg szabadúszó illusztrátor, igaz, ezt megelőzően alkalmazott grafikusként dolgozott. Többnyire magazinoktól és újságoktól kap megrendeléseket, de rajzolt már könyvekhez, reklámkampányokhoz és lemezborítóra is. A megrendelések között vagy éppen munka után saját projektjeit is építi. Többek között ilyen az Around the World in 80 Days with Street View című illusztráció sorozata is, amit nemrég indított.

  A szériában az alkotások különlegességét nemcsak témájuk, hanem elkészítési módjuk is adja, ugyanis a Google utcanézet funkciója alapján születnek meg. Első ilyen munkája 2008 körül született meg, mikor egy virtuális sétát ejtett egy kis amerikai városban. Ám ahhoz hogy sorozat legyen az ötletből, Verne Gyula világhírű regénye kellett. A művész a regényben megtalálta azt, ami keretet adhat az alkotásoknak:

  “Utoljára gyermekkoromban olvastam ezt a könyvet és újralapozva meglepődtem, hogy mennyi konkrét, ma is létező helyet említ meg. Mivel egy százharminc éves regényről van szó, ezért nem teljesen rekonstruálható a benne szereplő útvonal, de igyekeztem az összes települést és nevezetességet érinteni.” - nyilatkozta.

   

  kep0_1.jpg

  kep1_43.jpg

  kep2_38.jpg

   

  Lehel illusztrációit nem csak jellegzetes stílusuk és sajátos képi világuk teszik izgalmassá, hanem a rajtuk átszűrődő gyakran ironikus humor is. Ennek köszönhető, hogy az ember egyből megszereti munkáit és nagy örömmel látja viszont őket időről időre.

  Ha szeretnéd, most te is támogathatod Kovács Lehelt, és a Kickstarter kampányának segítségével most segíthetsz, hogy sorozata könyvként is formát öltsön!