Egy magyar grafikus illusztrálta Dan Brown első mesekönyvét

  A világhírű író legújabb könyvét Bátori Zsuzsanna illusztrálta, a végeredmény pedig sokkal több egy szimpla mesés kötetnél. Nem csak kalandra hívja olvasóit, de számos rejtvényt és kódot tartogat a kicsik számára, ráadásul nem csupán a szemünkre, de a fülükre is szükségük lesz a teljes mű megismeréséhez.

  leadkerp.jpg

   

  Dan Brown neve valószínüleg sokaknak ismerősen cseng, hiszen a világhírű, amerika regényíró és művészettörténész nevéhez olyan alkotások kötődnek, mint a Da Vinci-kód, az Inferno vagy az Eredet.

  Legújabb könyve, a Vad szimfónia, hazánkban a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg, és több szempontból is különleges. Amellett, hogy története által számos állattal és hangszerrel ismerkedhetnek meg a gyerekek, Brown a mese karaktereihez komponált egy-egy zenei tételt is, amik egy teljes zenei művet adnak ki, és koncert formájában is bemutatásra kerülnek világszinten. 

   

  kep1 (8).jpg

   

  A történeten Cin művész úr kalauzolja végig az olvasót, de találkozhatunk bújócskázó méhecskével, elrejtett betűkkel és kódolt üzenetekkel is, ráadásul egy ingyenes applikációval az “augmented realityt” segítségül hívva a gyerekek akár az otthonukban is meghallgathatják a könyvhöz tartozó zenedarabokat.

   

  kep2 (6)_0.jpg

  kep3 (5).jpg

   

  És ha mindez nem lenne elég, a meséhez csodálatos illusztráció készült, amit egy magyar grafikus, Bátori Zsuzsanna készített. 
  A londoni Good Illustration Agency két évvel ezelőtt kereste meg a művészt azzal a hírrel, hogy a Penguin Random House-nál tartó válogatásra ő is bekerült, majd 300 alkotó közül, végül őt választották ki arra a feladatra, hogy illusztrálja Brown mesekönyvét.

   

  kep4 (3).jpg

   

  A külföldön Susan Batori néven ismert tervezőgrafikus, illusztrátor a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanult tervezőgrafika szakon. Később reklámügynökségeknél dolgozott és az évek alatt a grafika számos területén bizonyított, munkáit neves szakmai díjjakkal is jutalmazták. Jó pár éve már csak az illusztráció tölti ki szakmai életét, amivel nemzetközi karriert futott be.

  A Vad szimfónia illusztrációi digitálisan készültek, ám hangulatuk mégis kézzel készített rajzokra emlékeztetnek. A könyv hazánkban már szeptember 9-től elérhető, további részletekért kattints a linkre!