Budapest is esélyes a Webit helyszíni pályázatán!

  Európa egyik legnagyobb webtech eseménye kinőtte Szófiát, és jövőre új helyre költözik. Lehet a magyar főváros lesz a befutó?

   

  leadkep (1).jpg

   

  A Webit Fesztivál Európa egyik legrangosabb webtechnológiai eseményének számít. Marketing, tech, egészségügy a digitális világban, üzleti megoldások, okosvárosok, startupok, IT fejlesztések a fő témája, tehát meglehetősen széles a paletta. Ráadásul a digitális, telekommunikációs és egyéb innovatív startupok képviselőin túl a már befutott cégek vezetői is megjelennek és előadásokat tartanak, mint például a Google, az eBay, az Unilever, a Microsoft, a Facebook vagy például a Yahoo.

   

  kep01_0.jpg

   

  Idén májusban még Szófia lesz a Webit helyszíne, ám az esemény állítólag kinőtte Bulgáriát, és a legfőbb probléma a minőségi szállodai kapacitásokkal van. Plamen Russev, az alapító-elnök ezért versenyt hirdetett a 2020 és 2022 közötti három konferencia rendezési jogáért, ahol Budapest a majdnem harminc európai város közül, bekerült a legjobb öt közé. Az, hogy kik indultak, illetve kik maradtak versenyben, egyelőre nem lehet tudni, eredményhirdetés április végén várható.

   

  kep02_3.jpg

   

  Fővárosunk lassan minden innovációval foglalkozó városlistán az élre tör. Tavaly elnyerte az Unióban megszerezhető legrangosabb elismerést, a Startup Europe díjat a startupok számára legjobb közigazgatás kategóriában, és mára a legkeresettebb városok közé sorolják az európai versenyben.

   

  „Brit elemzők harminc európai ország nyolcvan városát vizsgálták meg, hogy a startupok közül a Brexit után hányan szeretnének elköltözni más országba. A válaszokból kiderült, hogy egyharmaduk költözne az Európai Unió más országába, és a kutatás első helyén Budapest szerepelt.”

  - írja a Forbes.

   

  kep03_1.jpg

   

  Közép-Európa legnagyobb webes konferenciáján egyébként már számos magyar siker született az elmúlt években, többek között nyert már az Origo és a Sanoma Média is. Ám nem csak a pályázóknak éri meg ellátogatni a fesztiválra, hanem mindenkinek, akit érdekel a médiaipar és általában a digitalizálódó társadalom közeljövője, ezért kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e hazánkba hozni ezt az izgalmas rendezvényt. 

   

  Forrás: index.hu, webit.org