Bemutatkozik a PyCharm 2021.3!


A JetBrains fejlesztői folyamatosan azon dolgoznak, hogy olyan funkciókat biztosítsanak a felhasználóknak, amelyek produktívabbá és gördülékenyebbé teszik a kódolást. Most megjelent a PyCharm legújabb verziója!


leadkep_19.png

 

A Python programok fejlesztéséhez integrált fejlesztői környezeteket (IDE) is használhatunk. Egy ilyen lehetőség a JetBrains PyCharm keretrendszere, ami számos szerkesztési és nyomkövetési segítséget ad: forráskódjainkat projektekbe szervezhetjük, a projekten belül külön-külön futtathatjuk.

A többi JetBranis IDE-hez hasonlóan, a PyCharm is olyan szerkesztővel rendelkezik, amely képes értelmezni a Python specifikációkat, és számos, a produktivitást segítő funkcióval van felszerelve. Egy olyan nagy teljesítményű eszköz, melyet ugyanolyan eredményességgel használhatnak a profi Python fejlesztők és a technológiával még csak most ismerkedők.

De nézzük milyen funkciókkal találkozhatunk a program használata közben:

  • Coding Assistance - okos és konfigurálható szerkesztő kódkiegészítéssel, snippetekkel és különböző célakciókkal.
  • Kódanalizálás, menet közbeni hibakeresés, hibakiemelés, intelligens vizsgálatok, és különböző javaslatok a kód jobbá tétele érdekében.
  • Gyors navigáció a fájlok között és keresési lehetőség a teljes rendszerben.
  • Python Refactoring - ennek segítségével a teljes projektre vonatkozó műveletek és a refactoring is gördülékenyen végezhetők el.
  • Webfejlesztés Djangóval - még gyorsabbá tehetjük a fejlesztés menetét a Django keretrendszer tökéletes HTML, CSS és JavaScript szerkesztő funkcióival
  • Verziókövetés
  • Integrált unit tesztelés - a teszt fájlokat, egyszerű, szimpla teszt osztályokat, eljárásokat vagy az összes tesztet egy külön mappában futtathatjuk le, az eredmények egy speciális, grafikus felületen jelennek meg, statisztikai adatokkal kiegészítve
  • Google App Engine támogatás
  • Személyre szabható és bővíthető munkaterület beépített Textmate, NetBeans, Eclipse & Emacs billentyűzet sémákkal és Vi/Vim emulációs pluginnal

 

kep1_18.png

 

A legújabb verzióban, a PyCharm 2021.3-ban az egyik legkiemelkedőbb újítás a Poetry funkció, mely egyre népszerűbb a Python fejlesztők körében. Ráadásul egy TOML-bővítmény is van a legújabb frissítésben, így a pyproject.toml fájl kódbefejezése is elérhető.

 

{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/8-TisZNo_JY.jpg?itok=rAL9U7RC","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=8-TisZNo_JY","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó, autoplaying)."]}

 

A másik újítás a FastAPI, ami egy népszerű, nagy teljesítményű Python webes keretrendszer API-k építésére, és a PyCharm Pro mostantól projekt- és futtatási konfigurációs típusként is támogatja.

A programból elérhető fizetős (Professional) és ingyenes (Community) verzió is. A további újdonságokért és részletekért kattints ide!

 

(JetBrains Blog)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram