Az Illustrator for iPad már bétaverzióban elérhető

  De egyelőre csak pár kiválasztott ember kapott meghívót.

  Az Adobe elkezdte meghívni a felhasználókat, az Illustrator CC közelgő iPad verziójának teszteléséhez. Először tavaly novemberben jelentették be, hogy az alkalmazás valamikor idén megjelenik. A bejelentés mellett megnyílt a privát béta regisztráció, és néhány Twitter-felhasználó el is kezdte megosztani meghívásainak képernyőképeit (lent) a szoftver tesztelésére. Tehát ha már feliratkozott a bétaverzióra, érdemes ellenőriznie az e-mailjét.

  A Photoshop for iPad kiadását követően az Illustrator lesz a következő alkalmazás, amit a designerek telepítenek a táblagépükre - és talán ez még inkább indokolni fogja, hogy akinek még nem lenne, az is beszerezze az Apple egyik táblagépét.

   

   

  Az Illustrator az iPad-ra az Adobe MAX 2019 egyik legnagyobb bejelentése volt. Akkor hat kiemelkedő funkciót mutattunk ki, s azóta is alig tudjuk kivárni,  hogy mielőbb megismerkedhessünk vele, a szimmetrikus design-ok manipulálásától kezdve a több mint 17 ezer betűtípus eléréséig. A 2020-ban elérhető vadonatúj iPad Pro-val (ami egy vadonatúj processzort és a kezelőegység támogatást biztosít az eszközhöz) az Illustrator for iPad valószínűleg egy fantasztikusan nagyszerű eszköz. Bár a béta szerencsés meghívottjai nem nagyon szivárogtathatnak, a MacRumours nemrégiben megosztott egy, a működésben lévő alkalmazásról szóló gyakorlati videót:

   

  Az Adobe azt állítja, hogy az Illustrator-t "az alapoktól kezdve" újraírták, hogy kihasználják az érintőképességét és az Apple ceruza által kínált lehetőségeket. Bár ezek izgalmasan hangzanak, reméljük, hogy az Adobe néhány tanulságot már levont a Photoshop for iPad rendkívüli megjelenéséből. Miután megígérte a teljes Photoshop élményt, az Adobe kibocsájtott egy olyan terméket, amelyben hiányzott több fő szolgáltatás, ami elég negatív App Store értékelésekhez vezetett.

  Ennek ellenére az Adobe megígérte, hogy továbbra is funkciókkal fogja bővíteni a Photoshop for iPad-ot - a múlt havi órási frissítéssel például megjelentek a régóta várt intelligens kiválasztó eszközök. S bár még egy kicsit várni kell hogy megtapasztaljuk az iPad Illustrator élményt, de addig is nézzük meg az Adobe Creative Cloud előfizetéseket.