Az Életmentő applikáció új funkciója még hatékonyabbá teheti a mentést!

  Az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány ÉletMentő elnevezésű applikációján hamarosan videó formájában is kérhetünk segítséget.

  életmentőapp_lead.jpg

   

  Tavaj év elején vált elérhetővé az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány ÉletMentő elnevezésű applikációja. Az okostelefonokra letölthető alkalmazás számos pontban könnyíti a mentősök munkáját: a pontos helymeghatározás mellett megjeleníti az előre feltöltött egészségügyi adatokat, tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, és a felhasználók számára egy egészségügyi kisokost is.

  Az alkalmazás egyébként külföldön már egy ideje működik, és fontos előnye, hogy ingyenesen használható bármelyik mobilszolgáltató hálózatából. Az sem jelent akadályt, ha nincs 4G lefedettség. Ilyenkor az adatot sms formájában küldi tovább a szolgáltató.

  Mostantól pedig, az eddigiek mellett, egy újabb funkció is elérhetővé válik az appban. Hamarosan videós formában is kérhetünk segítséget. Az Országos Mentőszolgálat abban bízik, a fejlesztés még hatékonyabbá teheti a mentést többek között közlekedési balesetek és egyéb sürgősségi ellátást igénylő helyzetek esetén, hiszen létfontosságú információkat nyújthat az eset jellegéről, a sérültek számáról és egészségi állapotuk súlyosságáról.

   

   

  Emellett megkönnyítheti az elsősegélynyújtás folyamatát: lehetővé teszi a beteg/sérült állapotának részletesebb ellenőrzését, ráadásul a hallássérült hívók számára is hatékonyabb kommunikációs platformot teremt az újítás: egyrészt a korábbinál sokkal átfogóbb információkat tudnak szolgáltatni, másrészt a videókapcsolat a jelnyelvi kommunikációt is lehetővé teszi számukra.

  Az Életmentő app elérhető a Google Play és az App Store-ban! További információt ide kattintva találsz!