Az álmok elevenednek meg egy grafikus képein

  Nagyszerű ötletek, tökéletes megvalósítással

  01 nyito.jpg

  Manapság a fotómanipuláció elképesztő dolgokra képes. Néhány évtizeddel ezelőtt hasonló technológia a hétköznapokban még elképzelhetetlen volt, az átlagemberek legfeljebb könyvekből és a filmekből hallottak hasonlókról. A technológia fejlődése azonban olyan szinten gyorsult fel, hogy manapság a profi fotómanipulációs eszközök, mint például az Adobe Photoshop szinte bárki számára elérhetőek.
  Ezek a programok rendkívül sok lehetőséget biztosítanak nem csak a fotók manipulálására, hanem a soha nem látott látványok létrehozására is. Egyre többen alkalmazzák őket, aminek köszönhetően már valódi művészetnek tekinthetjük az igazán jól sikerült képeket. Ahhoz azonban, hogy igazán szépet alkossunk, nem elég érteni a szoftver kezeléséhez, csakúgy, mint például a festészetben sem elég, ha valaki szépen tud festeni, hanem kell lennie egy mögöttes tartalomnak, egy gondolatmenetnek vagy egy igazán jó ötletnek.
  A következőkben bemutatott, isztambuli illetőségű, török grafikus esetében ez utóbbi abszolút meg van, legalábbis mi erre jutottunk a képeit nézegetve. Hüseyin Şahin munkái esetében az a helyzet, hogy habár rengeteg olyan képe van, amely valóban nehezen kivitelezhető ilyen profi szinten, akadnak olyanok is, amelyekre egy viszonylag kezdő grafikus nyugodtan rávághatja, hogy „ezt én is meg tudnám csinálni”. Ezek a képek azonban egyáltalán nem lógnak ki a sorból, sőt még inkább kiemelik, hogy az igazi tehetség nem a szoftver kezelésében, hanem az ötletben és annak megvalósítás módjában tükröződik.
  Összeszedtünk nektek néhányat Şahin legutóbbi alkotása közül, azonban ha tetszenek, mindenképpen látogassatok el a török grafikus Instagram oldalára, ahol hetente több hasonló képpel találkozhattok.

  02.jpg

  03.jpg

  04.jpg

  05.jpg

  06.jpg

  07.jpg

  08.jpg

  09.jpg