Az Adobe és a Pantone bemutatja a nyár legmenőbb színeit

  Az Adobe és a Pantone közös együttműködésének célja az volt, hogy egy látványos galéria segítségével bemutassák az idei nyár legnépszerűbb színárnyalatait.

  A  Pantone Colour Me Social galéria erőteljes, kontrasztos színei valósághűen reprezentálják a mai legnépszerűbb, trendeket meghatározó árnyalatokat. Ezek név szerint a Lime Green, a Hawaiian Ocean, a Flame Orange, a Fuchsia Purple, a Cherry Tomato, a Blazing Yellow, illetve a Dazzling Blue fantázianévre hallgató színek. 

  240_F_172773158_UUpyKOYnZoIEytzk7b2cQbyCWBd9TQoo.jpg

  Laurie Pressman, a Pantone alelnöke szerint ezek az árnyalatok hatalmas örvényt kavarnak az évek óta megszokott, berögzült színskálán.

  “Évtizedek esszencialista és letisztult esztétikáját váltják most ezek az élénk színek. Mindenki gazdag, vérpezsdítő árnyalatokra vágyik, hogy általuk egy újfajta, játékossággal vegyített örömöt közvetítsenek.”

  Pressman szerint a közösségi média óriási szerepet játszik ebben, ugyanis hatalmas szabad teret ad a felhasználóknak, akik bátran kísérletezhetnek a különböző színvariációkkal. Nem is csoda, hogy ennyire elterjedtek ezek az élénk, vibráló színek, hiszen a social media sűrűjében mindenki keresi azt, amivel kitűnhet a tömegből, erre pedig talán nincs is alkalmasabb módszer, mint a szokatlan, dinamikus árnyalatok ügyes kihasználása, hiszen ezekkel a színekkel több interakciót és elérést érhetnek el, mint valaha. A Pantone Colour Me Social galéria remek inspirációként szolgálhat bárkinek, aki késztetést érez rá, hogy egy kicsit extrémebb színeket is kipróbáljon. Ugyanakkor nemcsak az Instagram és a Facebook felhasználóit érte utol ez a trend, a divat és a design világában is egyre nagyobb teret hódítanak a vadabb színek. Annak ellenére, hogy korábban ezek a platformok inspirálták és alakították a trendeket, most úgy tűnik, hogy éppen a közönség igazítja saját magához a vállalatokat, a fogyasztói igényeket pedig természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni.

  240_F_122590198_aO2snO9VSrdbacbxOZOLeR0QeBqea7I0.jpg

  “A különböző cégek, márkák, vállalkozások mind ihletet meríthetnek ebből, hogy aztán személyesebb, közvetlenebb köteléket alakítsanak ki a vásárlóikkal. Ha elsőre úgy is tűnhet, hogy ezek a vibráló, erőteljes árnyalatok nem passzolnak a portfóliónkhoz, érdemes próbálkozni, és az apró részletekben elbújtatni ezeket a színeket” - meséli Pressman.

  A Pantone alelnöke szerint a lime zöld, a hawaii-i óceán, a lángoló narancs, a fukszia, a cseresznyeparadicsom, a lángoló sárga és a ragyogó kék színek legalább 2020 nyaráig menők lesznek, úgyhogy van még időnk eljátszadozni annak gondolatával, hogyan építsük be ezt a szemkápráztató palettát az életünkbe.

  240_F_206378347_334aP1TdupKv0ZIhVLdNv7XmPLI1xO9r.jpg